Posjeta181024NSLМинистарство екологије, одрживог развоја и развоја сјевера и Општина Херцег Нови заједно ће радити на реализацији пројеката у овом граду, међу којима су приоритетни реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода у Мељинама, изградња колектора у Њивицама и заштита Плаве шпиље, истакнуто је током данашње посјете министра Дамјана Ћулафића.

Skver1ciscenjepodmorjaЧишћење херцегновског подморја на четири локације успјешно је завршено у оквиру пројекта који је иницирао Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови, а реализован је уз подршку Еко-фонда.

ProjekatNSl8824Пројектом прикупљања просторних података снимањем из ваздуха, који је београдска фирма Map Soft урадила за потребе Општине Херцег Нови, грађани ће путем сајта имати могућност да, између осталог, виде енергетски потенцијал својих кровова, али и остваре увид у путну, водоводну или канализациону инфраструктуру, чуло се на презентацији која је одржана у великој сали Општине Херцег Нови.

ENERGETSKA EFIKASNOSTnslИз Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност ОХН, позивају грађане Херцег Новог да се пријаве се на јавни конкурс Еко фонда ЦГ за додјелу бесповратних финансијских средстава физичким лицима у циљу побољшања енергетске ефикасности у индивидуалним и колективним стамбеним објектима.

ArhusNSL16724Архус караван, који је покренуло Министарство туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера у сарадњи са Еко-фондом, Агенцијом за заштиту животне средине и Архус центрима из Подгорице, Берана, Никшића и Колашина данас је посјетио Општину Херцег Нови.