naslovna05072024Послије 40 година измјештени су електроенергетски каблови и металне конзоле из западног подграђа Херцег-Новог – Канли кула, Потковичаста кула и бастион Трновац/Св. Јероним. Богато фортификационо наслијеђе добило је достојну визуру, чиме је локална самоуправа показала одговоран приступ очувању културне баштине. Електротехнички пројекат је урадила Агенција за изградњу и развој ХН, а конзерваторски барска компанија Ђокић гроуп д.о.о.

00sanacijatrotoara3lokacije 1Општина Херцег-Нови договорила је још један значајан инфраструктурни пројекат, вриједан око 530 000 еура са ПДВ-ом, по којем ће бити санирано или изграђено десет тротоара у Игалу, на Топлој, у Мељинама, Зеленици, Ђеновићу и Бијелој. Према уговору који је потписан са извођачем, херцегновском компанијом БК Вајс, радови ће трајати 90 дана од дана увођења у посао, а почетак санације планиран је од 15. септембра.

TabliceNSL28624Више улица у Херцег Новом ће до краја љетне сезоне добити нове таблице са именима знаменитих личности.

NAslovna24062024aДвије веома важне пјешачке комуникације – степеништа Елизе Ломбардић Дуковић у центру града и Луке Матковића на Савини, у претходном периоду су реконструисане, освијетљене и дуж њих су постављени рукохвати. Општина Херцег-Нови је за ове пројекте издвојила око 175 000 еура са ПДВ-ом.

00javn rasajetaNjiviceНова јавна расвјета пуштена је синоћ у рад на магистралном путу од скретања за Њивице до Граничног прелаза Кобила. На овој траси, дугој око 2км, постављено је 68 стубова расвјете чиме је у потпуности завршен пројекат освјетљавања комплетног магистралног појаса на територији општине Херцег Нови.