Привремено се врши измјена режима саобраћаја у улици Стјепа Шаренца, на потезу од раскрснице те улице са улицом Саве Ковачевића (изнад Енергопројекта), до раскрснице код старог Дома здравља, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила.

Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност обавјештава грађане да ће у понедјељак и уторак, 14.10.2024. и 15.10.2024. бити извршен третман дератизације јавних површина на територији Општине Херцег Нови.
Из Секретаријата упућују молбу власницима кућних љубимаца да у овом периоду поведу рачуна о безбиједности својих љубимаца, сходно Одлуци о условима и начину држања кућних љубимаца и начину поступања са напуштеним и изгубљеним кућним љубимцима.
Дератизација ће бити спроведена на територији Општине Херцег Нови, од граничног прелаза Дебели бријег до Каменара, дуж магистрале, као и у улицама Сава Илића, Његошева, Саве Ковачевића, на обалном појасу уз Шеталиште пет Даница и приобалним путем дуж Ривијере. Дератизација обухвата канализационе шахтове и сва контејнерска мјеста на подручју општине, као и јавне зелене површине око стамбених објеката.

Од понедељка 7. октобра до завршетка радова на реконструкцији пословног центра у Суторини, почетна станица локалног аутобуског саобраћаја биће у Дубровачкој улици,  умјесто станице која се налази на паркингу пословног центра, обавијештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности.

Привремено се мијења режим саобраћаја на магистралном путу Мељине-Петијевићи на дионици Мељине (кружни ток)-Камено, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила.

Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност, обавјештава грађане, да ће се у сриједу и четвртак, 02.10.2024. и 03.10.2024., извршити третман дератизације јавних површина на територији Општине Херцег Нови, те молимо власнике кућних љубимаца да у овом периоду, сходно Одлуци о условима и начину држања кућних љубимаца и начину поступања са напуштеним и изгубљеним кућним љубимцима, поведу рачуна о безбједности својих љубимаца.

Привремено се врши измјена режима саобраћаја у улицама Обала Миливоја и Ане Злоковић и Обала солунских добровољаца у Бијелој, на потезу од пливалишта у Бијелој до Дјечијег дома Младост, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила. Режим измјене саобраћаја односи се на временски период од 8 до 10 часова, у сриједу 2. октобра.

Ова измјена режима саобраћаја спроводи се ради безбједног и несметаног одржавања кроса ученика ОШ “Орјенски батаљон”.

Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност, обавјештава грађане, а посебно пчеларе, како би могли заштити своје кошнице, да ће се на територији Општине Херцег Нови, дана 27.09. и 28.09.2024.год. извршити последње овогодишње запрашивање комараца.

Привремено се мијења режим саобраћаја у Његошевој улици, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда “Новљанке”) до улице Саве Ковачевића на начин да се забрањује саобраћај за сва возила.

Поводом доласка Патријарха српског, господина Порфирија и прославе великог јубилеја - хиљаду година олтара и два вијека од изградње цркве Полагања Ризе Пресвете Богородице, у Бијелој ће у петак и суботу (27. и 28.09.) бити измијењен режим саобраћаја, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила.

Из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност, обавјештавају грађане, а посебно пчеларе како би могли заштити кошнице, да ће на територији општине Херцег Нови, у суботу и недељу, 14. и 15. септембра бити обављено запрашивање комараца. Третирање ће обавити у касним вечерњим и раним јутарњим сатима.
Задимљавање одраслих форми комараца обавља се од 15. јуна до 1. септембра на 15 дана на цијелој територији општине тј. од граничног прелаза Дебели бријег до Каменара, дуж магистрале, у улицама Сава Илића, Његошева, Саве Ковачевића, дуж Шеталишта Пет Даница и приобалног пута дуж Ривијере. Задимљавање обухвата и јавне зелене површине око стамбених објеката, те насеља: Њивице, Суторина, Дреновик, Сервисна зона, Игало, Гомила, Сушћепан, Чела, Поди, Зеленика, Кути, Бијела до Бијелске вале.

logoTO