Из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност обавјештавају грађане да ће у уторак, 21.марта бити извршен први ларвицидни третман комараца на територији Општине Херцег Нови.
Ларвицидно треатирање комараца се спроводи на подручјима као што су баре, канали, отворени водотоци, градска гробља и септичке јаме. Као ларвицидно средство, користи се биолошки ларвицид тј. препарат димилин на бази дифлубензурона, који није опасан по људе и сисаре у цијелини, и није токсичан за птице и пчеле већ само за циљане штеточине. Планирана су три третмана, у марту, априлу и мају.

Привремено се мијења режим саобраћаја у Његошевој улици, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до улице Саве Ковачевића, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила. Режим измјене саобраћаја односи се на временски период од 13:30 до 14:30, у суботу 18. марта.

Измјена режима саобраћаја врши се ради несметаног и безбједног одвијања Дјечје цвјетне поворке.

Привремено се мијења режим саобраћаја на локалном приобалном путу у насељу Зеленика-улица Жупе Драчевице, на потезу од зграде Старо кино до раскрснице код зграде Дома пензионера, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила. Режим измјене саобраћаја односи се на временски период од 15.03. до 15.04.2023. године.

Измјена режима саобраћаја врши се ради несметаног и безбједног извођења радова на изградњи канализационе мреже Кутско поље, заштита водоизворишта Опачица.

ZVE 539617022023

Током трајања Бербе мимозе, 18. фебруара, а ради несметаног и безбједног одвијања програма, у насељима на херцегновској ривијери биће привремено измијењен режим саобраћаја, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности Општине Херцег-Нови.

Привремено се мијења режим саобраћаја у Његошевој улици, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до улице Саве Ковачевића (пицерија Touch) на начин да се забрањује саобраћај за сва возила.

Привремено се мијења режим саобраћаја на локалном приобалном путу у насељу Зеленика – улица Жупе Драчевице, на потезу од зграде “Старо кино” до раскрснице код зграде Дома пензионера, на начин да се забрањује саобраћај за сва возила. Режим измјене саобраћаја односи се на период од 14.02. до 14.03.2023. године.

Измјена режима саобраћаја врши се ради несметаног и безбједног извођења радова на изградњи канализационе мреже Кутско поље (заштита водоизворишта Опачица у Зеленици).

nASAKT13022023

“Родна равноправност и економско оснаживање жена” назив је пројекта који НВО Маре Маре спроводи у Херцег-Новом у оквиру програма “ОЦД у Црној Гори – од основних услуга до обликовања политика – M’BASE“.

nsl02022023“Кувамо џемове, дружимо се, размјењујемо искуства и учимо нешто ново.

Pobuna mornara 2023Режим саобраћаја на локалном приобалном путу у насељу Ђеновић биће привремено измијењен у сриједу, 01. фебруара 2022. године, на начин да ће од 14.30 до 16 часова свим возилима бити забрањено саобраћање улицом Обала црвених морнара, на потезу од кружног тока код комплекса Портонови до ресторана „Фанфани“.

logoTO