zgradaohnИз Министарства одрживог развоја и туризма обавјештавају да ће се, у периоду од 23.09. до 13.10.2020. године, одржати Јaвна расправа о Нацрту Државне студије локације "Сектор 6“ (Бијела-Рт.Св.Неђеље) и Нацрту Извјештаја о стратешког процјени утицаја на животну средину.

Циљ Јавне расправе је да се стручна и лаичка јавност упозна са Нацртом Државне студије локације "Сектор 6“ (Бијела - Рт.Св.Неђеље) и Нацртом Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.      

Предлози, сугестије и коментари могу се достављати путем е-маил-а: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или директно на архиву Министарства одрживог развоја и туризма, Подгорица, IV Пролетерске бригаде број 19, закључно са 13.10.2020.године.

Од Јавне расправе се очекује да подстакне стручњаке и ширу јавност да се укључе у процес расправе и дају конкретне предлоге, мишљења и коментаре на Нацрт Државне студије локације "Сектор 6“ (Бијела-Рт.Св.Неђеље) и на Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.                                              .
У току јавне расправе, у сарадњи са општином Херцег Нови биће организован округли сто на којем ће Нацрт планског документа бити презентован од стране руководиоца израде плана.
Округли сто ће се одржати у Херцег Новом у скупштинској Валикој сали, 06. 10. 2020. године у временском интервалу од 11.00 до13.00 часова.  

Оглас, Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину можете преузети са линка: http://www.mrt.gov.me/vijesti/234139/Javna-rasprava-o-Nacrtu-Drzavne-studije-lokacije-Sektor-6-Bijela-Rt-Sv-Nedelja-i-Nacrtu-Izvjestaja-o-strateskoj-procjeni-uticaja.html