Nas12122023

У сарадњи привредника и Општине Херцег-Нови у Требињској улици у току су припремни радови за асфалтирање. Припремне радове обављају привредници чије се фирме налазе на овом подручју.

Радови су обухваћени тендером који је расписан почетком године за санацију путева у вриједности од око 400 000 еура, казао је директор Агенције за изградњу и развој града Александар Ковачевић.

“Комплетна Требињска улица биће асфалтирана. Привредници су преузели припремне радове, ископе, појачавање носивости тла који су били неопходни. Након тога услиједиће асфалтирање, које ће финансирати Општина. Ово је диван примјер сарадње Општине и привредника”, казао је Ковачевић.

Најавио је и да ће наредне године асфалтирати у Игалу и Улицу Сава Илића.

“Ту је направљен мали помак у динамици јер радимо шеталиште, како камиони који гравитирају ка шеталишту не би направили штету на новом асфалту. Сматрамо да би било рационалније да то  оставимо пред љето наредне године кад се заврши комплетно шеталиште”, казао је Ковачевић.

У оквиру овог тендера у плану је да се до краја године асфалтирају и двије улице у Норвешком насељу у Баошићима, те Сарајевска улица у Игалу.

Агенција обавља надзор на радовима и мањег обима међу којима је и изградња пјешачке комуникације између Топле и Модре плоче.