naslovna22122023

Предсједник и потпредсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић и Милош Коњевић обишли су данас простор предузећа “Чистоћа”, које је додатно проширило возни парк, а уведен је и нови услужни сервис – вулканизер, који ће користити предузећа чији је оснивач Општина, али и грађани.

“Оно што је заиста важно је чињеница да је за последњих нешто више од годину дана набављено седам возила за одвоз отпада, багер и комби за превоз радника. Возни парк предузећа “Чистоћа” је унапријеђен, а то се може и видјети на новским улицама. Важно је да су грађани задовољни са радом предузећа и заиста види се један одговоран, посвећен и савјестан однос радника и директора. Поред тог дијела који се односи на возила “Чистоће”, и грађани ће моћи да обаве вулакнизерске радње, посебно када је у питању теретни програм. Знамо да је Херцег-Нови у претходном периоду имао недостатак такве врсте дјелатности и драго ми је да једно предузеће које је у власништву Општине данас покреће овај вид активности по први пут. Ово је доказ да овакве ствари могу даље да се одвијају и да раде као да је у питању приватно предузеће, ако се ради домаћински и одговорно”, нагласио је предсједник Катић.

Он је истакао и да су за следећу буџетску годину предвиђени издаци по питању наставка набавке нове опреме, као и да ће локална самоуправа у сарадњи са менаџментом “Чистоће” унапријеђивати возни парк и све оно што је неопходно како би Херцег-Нови задржао епитет једног од најчистијих градова на овом дијелу црногорског приморја.

Према ријечима директора “Чистоће”, Александра Шкобаља, ове године је набављено укупно девет возила (8 купљених и једна донација), од којих је једно багер који ће служити за чишћење плажа и нелегалних депонија, што је у претходном периоду представљало велики проблем.

“Побољшали смо услове за рад запослених, одвојили смо браварску радионицу од механичара, направили смо надстрешницу за претовар великих агро камиона, што нам је посебно значајно у току кишних и хладних дана. Обезбиједили смо свим радницима зимске и љетне радне униформе, а свакако да ће акценат у наредном периоду бити побољшање услова рада запослених и услова на самом терену, као што су комунални мобилијар и слично”, казао је Шкобаљ.

Он је додао да је један од новитета и спаваоница која ће служити за раднике који буду додатно ангажовани преко агенција током љета, али и потврдио да је “Чистоћа” спремна за период новогодишњих и божићних празника, када се очекује велики прилив гостију из региона.