radovisetalisteIgaloДруга фаза реконструкције шеталишта у Игалу одвија се планираном динамиком, казао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић након што је са представницима општинских служби и извођачем радова јуче обишао трасу од Омладинског парка до хотела Палмон бej. Планом је предвиђено и уређење Омладинског парка као и уклањање неправилности које су уочене на приватним објектима, како би овај дио Игала до почетка туристичке сезоне имао потпуно нови изглед.

Као и у првом дијелу шеталишта и на овој дионици ће бити постављена нова канализациона, водоводна, хидрантна и атмосферска мрежа, а извођач радова, Брив цонструцтион поштује све елементе дефинисане уговором, казао је предсједник Катић.
„Увјерили смо се у феноменалну динамику радова, завршавају се сви елементи који су дефинисани уговором и вјерујем да ће радови бити завршени до средине маја, како је и уговорено. Настављено је поплочавање бехатон плочама, паралелно се ради и спајање канализације и армирно-бетонски радови. Могу да изразим задовољство што ћемо имати комплетно уређено и сређено шеталиште у овом дјелу до почетка главне туристичке сезоне и што ће Игало добити нешто што чека дуже од 50 година. Када данас прођете и видите какво је затечено стање и упоредите са тим какво ће бити када све буде завршено, биће то потпуно друга слика Игала“, казао је предсједник Катић.
Током обиласка уочене су одређене неправилности на приватним објектима и јавним површинама које ће бити отклоњене у сарадњи са Службом за инспекцијске послове, како би њихов изглед био усклађен са новим и уређеним шеталиштем како и доликује приморском, туристичком мјесту.
Нови изглед имаће и Омладински парк, истакао је предсједник Катић.

„Заједно са представницима општинских служби договорили смо и динамику уређења парка који ће бити у новом руху. Биће посађено ново зеленило, постављен систем наводњавања кап по кап, постављена декоративна расвјета, урађено поплочавање, постављене нове клупе и канте. Уређење парка ће се одвијати паралелно са радовима на шеталишту и очекујем да све буде завршено до јуна. Пуно је новитета који очекују Игало како би добило изглед који заслужује“, казао је предсједник Катић.
Планирано је да у склопу истог пројекта буде саниран и плато испред Поште.
Подсјећамо да је пројекат реконструкције шеталишта од Титове виле до краја Омладинског парка вриједан око 3,5 милиона еура.