nasl290922Потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић и секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић обишли су са предсједником МЗ Зеленика-Кути Илијом Ковачевићем више локација у том насељу, на којима је потребно извести инфраструктурне радове до краја текуће и током наредне године.

Међу приоритетним путевима које је потребно санирати или асфалтирати одређени су:
-главни пут од Примата до некадашњег Дома пензионера, након завршетка изградње колектора
-Ђачка улица са тротоаром (непосредно уз ОШ „Илија Кишић“)
-400 метара Сасовићког пута (испод цркве Св. Архиђакона Стефана)
-200 метара пута у улици Пландиште (у близини цркве Св. Тројице)
Како је на терену контатовано, МЗ Зеленика-Кути и херцегновска локална самоуправа имају за циљ да у сарадњи са Јавним предузећем за управљање морским добром туристички и привредно валоризују слив ријеке Опачице и приобални дио, што би подразумијевало и радове на локацији гдје се налази стари жељезнички мост.
Потпредсједник Коњевић је истакао да би у наредном периоду требало сагледати могућности сарадње Општине Херцег Нови и МЗ Зеленика-Кути са Фудбалским савезом Црне Горе, који би помогли у изградњи једне трибине на стадиону Опачица, Фудбалског клуба Орјен.
Представници локалне самоуправе и мјесне заједнице обишли су и корито ријеке Опачице, гдје су недавно извршени радови на чишћењу и уређењу, као и на изградњи једног потпорног зида.