NSL300323У Дворани “Парк” синоћ је одржана традиционална додјела награда и признања најбољим и наперспективнијим спортистима Херцег Новог у 2022. години.

Претходна 2022. година донијела је Херцег Новом нове спортске успјехе, медаље и признања, али и нове тежње, поручио је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић у свом обраћању.
“Локална самоуправа ће помоћи и бити подршка сваком амбициозном појединцу и колективу на путу остварења спортских циљева, са жељом да све оно што радимо данас – упамте и они најмлађи. Међу њима су будући шампиони који данас у вама, спортистима и спортисткињама Херцег Новог, виде своје узоре и идеале, као што ће и они бити једног дана генерацијама које ће тек доћи”, казао је предсједник Катић и поручио да сви заједно утичемо на стварање амбијента у којем ће спортисти једни другима бити најздравија конкуренција на спортским борилиштима, а уложени труд донијеће резултате о којима ћемо тек причати са поносом и радошћу – јер побједе наших спортиста су и побједе Херцег Новог.

Подсјећамо, за најбољег спортисту у Херцег Новом за 2022. годину проглашен је Немања Микулић, члан Карате клуба „Бијела “, а за најбољег тренера изабран је Слађан Микулић, селектор кадетске репрезентације Црне Горе и тренер Карате клуба “Бијела”. Стонотениски клуб “Нови” проглашен је за најбољу спортску организацију у прошлој години, а награда за животно дијело за 2022. годину припала је ватерполисти Борису Чуквасу, члану шампионске генерације Јадрана из 1958/59 године.
Фото: Звездана Кујовић, Вук Илић