NASjaDRAN15062023

Предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица, данас су приредили свечани пријем за трофејне играче ПВК Јадрана, представнике свих селекција, чланове управе и селектора репрезентације Владимира Гојковића.

Херцег Нови је град спорта, прије свега ватерпола, а Јадран бренд нашег града и цијеле Црне Горе, казао је предсједник Општине Катић честитајући “Јадранашима”.

“Драго ми је што је традиција ватерполо и пливачког спорта настављена. Честитам првом тиму на освајању дупле круне, КУП-а и првенства Црне Горе, и желим вам да тако наставите и даље. Честитам млађим селекцијама на престижним титулама које су освојили, а оне су путоказ и водиља за све остале и доказ да је пред ватерполом у Херцег-Новом сјајна будућност. Све то је резултат преданог и истрајног рада и играча и руководства клуба, а само рад, залагање и труд се исплате, како у послу тако и у спорту. Младима желим да поручим да узор нађу у старијим генерацијама играча, како би и ви сутра заиграли за први тим, постали репрезентативци и доносили најсјајнија одличја у Херцег-Нови, као што су то радиле и ваше старије колеге”, казао је предсједник Катић.

Додао је да се локална самоуправа труди да побољша спортску инфраструктуру.

“Радимо на томе да добијете нови, олимпијски базен у Игалу јер то ПВК Јадран и Херцег-Нови заслужују. Када стасате и будете играли за први тим, надам се да ћете играти у лијепом, велелепном базену, казао је Катић.

Општина Херцег-Нови и ПВК Јадран су најближи партнери и упућени су једни на друге када је развој спорта у питању, казао секретар Кисјелица.

“Очекујем вашу помоћ и подршку и у наредном периоду када нас очекује кампања за титулу европског града спорта. Кроз тај програм ћемо промовисати градски спорт, а ви сте нам ту носиоци, они који носе барјак Херцег-Новог на свим спортским такмичењима. Честитам вам на успјеху који показује да је пред Јадраном свијетла будућност”, казао је Кисјелица.

На сарадњи и подршци, без које успјешан пут Јадрана не би био могућ, захвалио је предсједник клуба Боро Лучић.

“Јадран је закорачио у свој други вијек постојања и могу да кажем да смо то успјешно урадили - освојили дуплу круну, првенствно и Куп Црне Горе, али оно што је још важније је то да се показало да је наша школа ватерпола и пливања једна од најјачих у региону. Наша су дјеца доминирала, не само у Црној Гори већ и у региону, побјеђивали су све своје комшије и колеге из Хрватске и Србије, а то су клубови који стандардно играју Лигу шампиона, учествују у фајнал форовима, зато можемо да се похвалимо великим радом и трудом који се показује кроз резултате”, казао је Лучић.

Најавио је да у наредну сезону улазе са још већим амбицијама, нарочито на међународној сцени и у Лиги шампиона.

“Срећни смо и задовољни што можемо да вратимо најелитнија такмичења у Херцег-Нови. Надам се да ћемо у наредном периоду побољшати успјех и на међународној сцени, јер Јадран јесте клуб који има традицију, један од најтрофејнијих клубова у Црној Гори и сигуран сам да ће вријеме пред нама донијети много радости за Јадранаше и све грађане Херцег-Новог. Знамо да ће бити много спортских изазова и ми смо им наредни и спремни, а уз овакву подршку мислим да ћемо освојити још титула”, казао је Лучић.

Предсједник Катић и секретар Кисјелица уручили су плакете сенироском тиму, али и младим селекцијама за успјехе које су постигли у категоријама за 2005, 2007, 2009, 2010. и 2011. годиште, на домаћим и међународним такмичењима.