NaslBoc110820223

На Орјенском седлу, на зогу са највећој надморској висини у Црној Гори - 1600 m, у недељу, 13. августа биће одржано Девето ревијално бућарско првенство.

Окупљање је планирано у 9:00 сати на зоговима на Орјенском седлу, а од 14:00 сати финале, додјела диплома и прелазног признања „Горско буће“. Организатори су ПК Субра и БК Вал уз подршку „Парка природе Орјен“, Општине Херцег Нови - Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и градске Туристичке организације.

Херцег-Нови има ту привилегију да осим добро познате морске обале, у свом залеђу има и сасвим другачији, планински крај гдје се и у најтоплијим данима може уживати на пријатној температури у активностима на отвореном, у миру и тишини Парка природе Орјен.

Bocanje Orjen 2023„У такмичењу се може активно учествовати, или га само посматрати, а вриједи и прошетати околином, односно планинарити, јер овај превој на граници општине Херцег-Нови и општине Котор, у срцу Орјена, нуди незаборавне планинске пејзаже и отворене видике. До мјеста одржавања можете доћи макадамским путем из правца Врбања или Црквица (теренцем), или планинарском стазом за само сат од краја квалитетног дијела макадама изнад Врбања и Авантуристичког парка“, саопштавају оганизатори.