TurnirNSL280923У Херцег Новом је завршен II Међународни кошаркашки турнир “Меморијал Петар Обрадовић Чалтон”, у којем су уз КК Приморје 1945 као домаћина, учествовале екипе из Србије и Босне и Херцеговине: КК Колубара (Лазаревац), КК Леотар (Требиње) и ХКК Широки (Широки Бријег).

Трофеј је овог пута припао екипи из Широког Бријега, чији је члан Дује Брала био и МВП турнира. По завршетку такмичења пригодан поклон уручен је и члану екипе КК Приморје 1945, Новаку Обрадовићу, сину цијењеног спортског радника чије име турнир носи.
Поредак након завршетка турнира:
1. ХКК Широки
2. КК Колубара
3. КК Приморје 1945
4. КК Леотар
Како је након финалног меча Широки-Колубара казао тренер побједника турнира Иван Велић, у клубу су задовољни пријемом и организацијом турнира, који им је добродошао како би оцијенили спремност екипе, а са циљем да у доброј форми започну АБА 2 Лигу и БиХ првенство.
Дује Брала, играч ХКК Широки и МВП турнира је након финалног меча истакао да је екипа у обје утакмице ушла јако и одлучно, те да се ради о јако младом колективу чије су предности управо енергија, агресивност и одбрана, што их је и довело до двије побједе.
Тренер Колубаре, Василије Будимић истиче да је Широки заслужено побиједио у финалу јер се ради о квалитетнијем противнику, а резултат 100:77 осликава тренутно стање и јачину двије екипе.
Шеф стручног штаба Леотара, Марко Ичелић је напоменуо да клуб по други пут учествује на овом турниру, што екипи добро дође пред почетак сезоне.
“Одиграли смо заиста двије веома јаке утакмице са веома квалитетним противницима. Ми смо још увијек у фази уигравања, имамо великих осцилација у игри, али и наша игра зависи од наших противника. На турниру је био ХКК Широки који је лидер Премијер БиХ лиге, екипа КК Приморје 1945 која је направила фин ростер који ће сигурно претендовати у борби за АБА 2 лигу. На нама је да покушамо да нађемо снаге да кроз јаке тренинге добијемо једну праву улогу у Премијер лиги. Мислим да ћемо до тога доћи, само је потребно стрпљење да се све то посложи”, казао је Ичелић.

Тренер КК Приморје 1945, Данило Павићевић наглашава да је екипа у овај турнир ушла са одређеном дозом умора, посебно узимајући у обзир да су наши момци само пар дана раније освојили турнир “Раде Станимировић” у Вишеграду. Ипак, екипа је у утакмици за треће мјесто била на висини задатка и заслужено славила резултатом 81:74 против екипе Леотара.
"Као градски клуб, “Меморијал Петар Обрадовић Чалтон” смо реализовали у сарадњи са Општином Херцег Нови – турнир је 26. септембра званично отворио предсједник Општине, Стеван Катић, а након два такмичарска дана пехаре је екипама уручио секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Митар Кисјелица, уз честитке на фер и коректној борби", поручује херцегновски прволигаш.