Nasl25022023У хотелу “Play” данас се одржава IX Меморијални турнир “Ђорђе Коњевић”, у оквиру спортског програма 54. Празника мимозе.

Традиционалну спортску манифестацију званично је отворио предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, који је честитао управи Шаховског клуба Херцег Нови 1949, на великом труду и доприносу да новски шахисти буду препознати не само у Црној Гори, већ и у региону.
Turnir25022023“Захваљујући вашем труду и прегнућу, овај шаховски турнир је постао саставни дио Празника мимозе и један од најзначајнијих спортских догађаја. Вјерујем да ћете у наредним годинама успјети да га подигнете на још виши ниво, а Општина ће бити ту да подржи ваша настојања”, поручио је Отовић.
Он је овом приликом честитао тројици чланова клуба на признањима Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и Секције спортских новинара Херцег Новог, у оквиру избора спортисте општине за 2022. годину: Михаилу Пушари (један од најперспективнијих спортиста до 18 година), велемајстору Драгиши Благојевићу (за запажене резултате у 2022. год) и Машану Бубањи (за активно играње шаха-више од 50 година).

Према ријечима предсједника клуба, Стевана Лепетића, меморијални турнир „Ђорђе Коњевић“ је са својих девет издања ушао у срж Празника мимозе и Херцег Новог, а посебну захвалност упутио је предсједнику Општине, Стевану Катићу, предсједнику локалног парламента, Ивану Отовићу, као и спонзорима - за подршку и несебичну дугогодишњу помоћ у раду клуба.
„Овај клуб је успио да у прошлогодишњој Премијер лиги Црне Горе оствари велики резултат и заузме 4. мјесто. Ове године су нам апетити још већи, тим прије што ће се Премијер лига ове године одржати у Херцег Новом. Покушаћемо да нападнемо титулу, чије би освајање представљало највећи успјех у вишедеценијској историји клуба“, најавио је Лепетић и захвалио Шаховском савезу Црне Горе на помоћи у организацији турнира.
Свечаном отварању турнира присуствовала је Јулија Коњевић, супруга шахисте чије име овај традиционални турнир носи.