00kampBuducnostiТрадиционални камп Одбојкашког клуба „Будућност“ ове године одржава се у Херцег Новом, што је још једна потврда да постаје препознатљив као град спорта, погодан за припреме различитих екипа, од нижих узраста до репрезентативног нивоа.

На кампу ради 90 играчица са пет тренера, а да ли су задовољни условима и домаћинством Херцег Новог провјерио је секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица који их је посјетио током тренинга.
„Драго ми је што се камп одржава у Херцег Новом и што је, након дужих преговора, дошло до реализације. Задовољство ми је да доводимо нове клубове и што смо домаћини новим спортским дешавањима. Видим да су учесници задовољни и надам се да ће организација кампа постати традиционална у овом периоду године у нашем граду“, казао је секретар Кисјелица.
Уз ватерполо, Херцег Нови постаје препознатљив и по одбојци.
„То је веома значајно посебно јер је ријеч о женској одбојци и учешћу жена у спорту. Када је ријеч о статистици коју смо недавно радили у Херцег Новом, жене обухаватју 1/3 укупног броја активних спортиста дјеце и младих. Желио бих да тај број буде већи и управо је одбојка спорт кроз који се могу остварити, постићи одличне резултате и надам се да ће се одбојка у нашем граду још снажније развијати“, истакао је Кисјелица.
01kampBuducnostiОК „Будућност“ традиционално по завршетку сезоне организује камп за нове чланове, своје играчице и чланове других клубава који искажу жељу да се припремају на овај начин, казао је тренер Драго Цимбаљевић.
„Претходних година смо радили у Колашину, Будви, Бечићима, а први пут смо у Херцег Новом и упућујем захвалност и похвале за домаћинство и гостопримство хотелу Плаy, Спортском центру у Игалу, Општини Херцег Нови. Ово је сигурно један од љепших кампова, имамо све услове за рад и напредак дјеце“, објашњава Цимбаљевић.
Уз квалитетан рад, током седмодневног кампа организатори се труде да полазницима обезбједе занимљив садржај.
„На првом мјесту је увијек безбједност дјеце, а онда навикавање на колективни дух и живот у спортском амбијенту јер они тренирају два пута дневно, поподне стигнемо и да се купамо на плажи. Највише смо се бавили одбојком и сви су напредовали, казао је тренер Цимбаљевић и похвалио сарадњу са одбојкашким клубовима из Херцег Новог.
Како је казао, ОК Будућност је у мушкој и женској категорији школе одбојке ове године имао око 300 полазника, што је резултат квалитетног рада са млађим категоријама и настојања да створе већу базу и преузму примат на црногорској одбојкашкој сцени.
Камп ОК „Будућност“ завршава у четвртак, 29. јуна.