Zvinje19042024Поводом обиљежавања Дана планете Земље, у понедељак, 22. априла, Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност, Планинарски клуб Субра и Алпинистички клуб Нискогорци, организују вођену пјешачку туру од ранча Aryen на Жвињама до цркве Светог Илије на Илиници. Почетак је у 9.00 часова.

CentralnaNSL05032024Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови одржао је јуче централну јавну расправу о Нацрту Одлуке о одређивању граница, статуса, категорије и режима заштите заштићеног подручја Парк природе „Орјен“ на територији општине Херцег Нови и Нацрту Студије ревизије заштићеног подручја, парка природе „Орјен“.

zgradaohn2022Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови, спровешће јавну расправу о Нацрту Одлуке о одређивању граница, статуса, категорије и режима заштите заштићеног подручја Парк природе „Орјен“ на територији општине Херцег Нови и Нацрту Студије ревизије заштићеног подручја, парка природе „Орјен“ од 12.2.2024. године до 12.3.2024. године.

NSL19092023Први јесењи сајам посвећен домаћој кртоли и плодовима јесени „Кртолијада“ одржан је претходне недеље у порти цркве Светог Јована на Каменом.

novastazaorjen1Протеклог викенда отворена је још једна планинска рута у херцегновском залеђу. Стаза кроз Љути крш, на јужном ободу масива Орјен, резултат је заједничког рада домаћина, Планинарског клуба “Субра” и Походничког друштва “Ново место” из истоименог града - побратима Херцег Новог.