nas26072024bbАгенција за изградњу и развој Херцег-Новог завршила је у претходном периоду обнову фасада четири стамбене зграде: у улици Браће Педишић бр. 29, Пете црногорске бригаде бр. 5, Мића Вавића бр. 3 и Прве бокешке бригаде бр. 3. До краја године још седам стамбених објеката добиће нови изглед.

Nas24072024Херцегновско предузеће Чистоћа набавило је нови камион чиме су рјешили проблем прикупљања отпада у уским улицама. Возило вриједности 72 000 еура купљено је из сопствених средстава.

naslovna05072024Послије 40 година измјештени су електроенергетски каблови и металне конзоле из западног подграђа Херцег-Новог – Канли кула, Потковичаста кула и бастион Трновац/Св. Јероним. Богато фортификационо наслијеђе добило је достојну визуру, чиме је локална самоуправа показала одговоран приступ очувању културне баштине. Електротехнички пројекат је урадила Агенција за изградњу и развој ХН, а конзерваторски барска компанија Ђокић гроуп д.о.о.

00sanacijatrotoara3lokacije 1Општина Херцег-Нови договорила је још један значајан инфраструктурни пројекат, вриједан око 530 000 еура са ПДВ-ом, по којем ће бити санирано или изграђено десет тротоара у Игалу, на Топлој, у Мељинама, Зеленици, Ђеновићу и Бијелој. Према уговору који је потписан са извођачем, херцегновском компанијом БК Вајс, радови ће трајати 90 дана од дана увођења у посао, а почетак санације планиран је од 15. септембра.

TabliceNSL28624Више улица у Херцег Новом ће до краја љетне сезоне добити нове таблице са именима знаменитих личности.