NAS25072024Предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић и предсједник Скупштине општине, Иван Отовић, приредили су пријем за полазнике Љетње школе српског језика Матице српске, друштва пријатеља у Црној Гори и њихове менторе проф. др Јелицу Стојановић и доц. др Душана Крцуновића са сарадницима. Четврта Љетња школа српског језика, која се одржава у Никшићу и Херцег-Новом, окупила је 35 полазника из 12 земаља свијета.

TrgodKnjigeNSL22724Херцегновска највећа светковина књиге – 22. Међународни сајам Трг од књиге свечано је отворен синоћ на Тргу Белависта гдје ће се све до 28. јула одржавати различити књижевни и умјетнички програми.

MuzikaNSL22724Концертом „Вече камерне музике” синоћ су свечано затворени 41. Дани музике у Херцег Новом.

KoncertNSL16724Након свечаног отварања дионице шеталишта Обала Николе Ковачевића, прослава 13. јула – Дана државности у Херцег Новом настављена је на Канли кули.

DaniMuzike110724Наступом Фестивалског оркестра и хора „Виртуози“ из Београда, под руководством једног од врсних српских и европских диригената, Бојана Суђића и са специјалним гостом тенором Синишом Радин синоћ је на Канли кули свечано отворено 41. издање Међународног фестивала Дани музике.