0018032023cvjeticiOHNВише од 250 малишана цвјетића из новских вртића, основних школа и Дјечијег дома „Младост“ продефиловало је данас Херцег Новим, у оквиру Дјечје цвјетне поворке 54. Празника мимозе.

NasKarotrc13032023

Четврто издање најатрактивније трке карића на Јадрану – “Каротрц” оправдало је очекивања такмичара, гостију и грађана Херцег-Новог – стазу дугу 700 метара прешло је више од 150 ентузијастичних возача из Црне Горе, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Русије. Оборен је рекорд стазе, уз велики број посјетилаца који су бодрили све оне који доприносе очувању и промоцији овог атрактивног спорта и новске традиције.

galaveceplesamimozaДруги “Мимоса данце фестивал” одржан јуче у Херцег Новом окупио је 860 учесника из 15 плесних клубова из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Сјеверне Македоније и Црне Горе. Током такмичарског дијела на сцени дворане “Парк” изведене су 82 кореографије, а 12 најбољих наступило је на синоћној гала вечери.

maskenbalmimoza23Више од 300 маски из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Македоније, Грчке, Италије и Црне Горе учествовало је синоћ на другом маскенбалу 54. Празника мимозе. Подијум у сали Института Игало испунили су креативни костими и енергија која позива на плес, а музичка звијезда вечери била је Неда Украден.

NASSVece03032023

Атмосферу боемске Скадарлије присутнима у пуној Градској кафани дочарале су анегдоте и пјесме Скадарлијске даме, звуци два скадарлијска оркестра, наступ плесачица и плесача Умјетничког центра “Талија”, као и специјалитети које је припремио ресторан “Велика Скадарлија”.