zgradaohn2022Ни након данашње Централне јавне расправе на Нацрт одлуке о субвенцији трошкова боравка дјеце у ЈПУ Наша радост у Херцег Новом, није било примједби нити сугестија грађана, што потврђује да је документ добро написан те да ће суграђани бити задовољни примјеном одлуке након њеног усвајања на сједници Скупштине општине Херцег Нови, саопштила је секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало.

00Novski kadril2024jpgМатуранти СМШ „Иван Горан Ковачић“ заплесали су кадрил данас у подне на Тргу Николе Ђурковића и на тај начин се придружили бројним вршњацима широм Европе, који су највећим синхорним плесом и уз звуке Штраусове опере „Слијепи миш“ завршили средње образовање. Ове године учествовало је 130 матураната.

00maturanti 2024Мај сваке године донесе посебну радост у тренуцима када град испраћа нову генерацију матураната. Њима у част, а у знак сјећања на средњошколске дане, Општина Херцег Нови и Секретаријат за културу и образовање припремили су изложбу фотографија која је постављена на паноима у Његошевој улици, али и приредили кратак филм.

TakmicenjeNSL100524Добитницима награда и учесницима државног такмичења у знању из основних и средње школе, као и ученицима херцегновске Музичке школе, данас су уручена признања Општине Херцег Нови на свечаности која је приређена у Кући нобеловца Ива Андрића.

TvrdjaveNSL080524Током празничних дана, од 1. до 7. маја, тврђаве Канли кулу и Форте Маре, као и Кућу нобеловца Ива Андрића, посјетио је рекордан број посјетилаца, за 331 одсто више него прошле године у исто вријеме, саопштавају из ЈУК Херцег фест.