Nas10072023aa

У присуству представника више херцегновских спортских организација, локалне самоуправе и грађана, јуче је у Игалу отворен реконструисани кошаркашки терен. На њему ће, како је истакао предсједник Мјесне заједнице Зоран Савковић, засигурно стасати нове генерације по узору на чувене кошаркаше и кошаркашице са ових простора.

Част да свечано отвори терен припала је прослављеној кошаркашици, освајачици олимпијске бронзе и WNBA прстена Ани Дабовић Мустур. Погодак са линије слободних бацања измамио је аплаузе и овације публике, Анине сестре Милице и оца Милана, као и свих присутних радника спортских организација Херцег-Новог.

Према ријечима предсједника Општине Херцег-Нови Стевана Катића, требало је пуно времена и ентузијазма свих који су учествовали у реализацији пројекта реконструкције терена, како би мјештани и дјеца Игала имали уређено кошаркашко игралиште на које је ова мјесна заједница годинама чекала. Вриједност ове инвестиције је око 60 хиљада еура.

Он је подсјетио и да је прије нешто више од два мјесеца завршена реконструкција кошаркашког терена на Савини, те нагласио да ће Општина Херцег-Нови и Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу са мјесним заједницима наставити са улагањима у спортску инфраструктуру, али и сваку другу која значи напредак града.

Отварању реконструисаног терена присуствовали су предсједник Скупштине општине Херцег-Нови Иван Отовић, потпредсједник Општине Мирко Мустур, бројни предсједници мјесних заједница и директори јавних предузећа.