BKnsl09102023У организацији Бућарског клуба Мељине на зоговима овог клуба одржан је 5. Међународни бућарски турнир Трофеј Мељина 2023, а у склопу свечаности поводом прославе Дана ослобођена Херцег Новог.

Турнир је од ове године у календару АБЦ, препознат као један од најквалитетнијих како играчки, тако и организационо у цијелом региону.
Уз домаћина БК Мељине и екипу Вала, на турниру су из Црне Горе учествовати и тиватска Палма, као и словеначке екипе Постојна и Скала, а из Хрватске Зрињевац, Метковић, Горња Врућина, Хајдук и Пула. У склопу овогодишњег турнира, Бућарски клуб Мељине је прославио велики јубилеј, 40 година рада и постојања као и прославу освајања шампионске титуле Црне Горе и зимске лиге.
Домаћини турнира током свечаности осврнули су се на историјат клуба и дио чланства које је оставило дубок траг у клубу од 1983. године, када су званично започели такмичење, али и након петогодишње паузе када се 2019. враћају у такмичарске воде.
Треће мјесто на турниру освојила је екипа Скале из Сежане, Словенија, други је Хајдук из Дубровника, а побједник Петог Међународног боћарског турнира је БК Пула. Најбољи играч турнира је Јошко Бутерин, члан побједничке екипе Боћарског клуба Пула.

Плакете свим учесницима уручио је предсједник Бућарког савеза Црне Горе Мирослав Петковић, а пехаре најбољима секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица.
Организатори турнира БК Мељине, изразили су захвалност Општини Херцег Нови на подршци, а свима учесницима турнира захвалност на учешћу.