bazennaskveruОпштина Херцег Нови и ПВК Јадран договорили су термине у оквиру којих ће базен на Шкверу бити доступан грађанима који желе рекреативно да тренирају, саопштио је данас секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица приликом обиласка базена. За сада ће то бити радним данима од 7.00 до 9.00 и од 13.00 до 15.00 уз мјесечну чланарину од 30 еура.

Први пут је отворена могућност да грађанство, у одређеним терминима, користи базен на Шкверу, појаснио је секретар Кисјелица.
„На базену су и до сада, уз све категорије ПВК Јадран, тренирали и чланнови ВК Младост из Бијеле, ветерани, чланови Триатлон клуба ХН. Појавила се потреба да се пронађу и термини за грађанство, што је и налог Скупштине општине Секретаријату, а и оправдано је јер је базен грађен средствима грађана. У складу са тренутним могућностима јер се на базену одвијају и тренажни и такмичарски процеси, за сада ћемо имати два термина од 7.00 до 9.00 и од 13.00 до 15.00 часова. Чланарина је 30 еура и плаћа се на мјесечном нивоу. Мислим да ће грађани бити задовољни“, казао је Кисјелица.
Предсједник ПВК Јадран, Боро Лучић истакао је да идеја да се базен отвори за грађанство постоји већ неколико мјесеци те да су били спремни да се са Општином договоре на који начин је и могуће реализовати замишљено.
„Базен на Шкверу није јавни, искључиво се користи за клупске потребе, а у овом тренутку, када га отворимо за грађанство, биће ангажова и спасилац. Базен је под балоном, услови нису идеални, али се надам да ћемо успјети да пружимо шансу грађанима. Успјели смо пронаћи термине у згуснутом распореду тренинга“, казао је Лучић и додао да је и ово још један вид добре сарадње ПВК Јадран са локалном самоуправом.