Nas10062022aaa

Екипа Клуба спортских риболоваца „Игало“ освојила је 4. мјесто на недавно одржаном  14. Свјетском клупском првенству у риболову из брода, чиме је настављен континуитет врхунских резултата које овај клуб постиже посљедњу деценију.

Тим поводом, представници клуба и Савеза спортских риболоваца на мору су данас били на пријему код потпредсједника Општине Херцег-Нови, Мирка Мустура и секретара за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Василија Ћуковића.

Велики успјех постигла је екипа КСР „Игало“ за коју су наступали: Марко Радосављевић, Александар Милосављевић, Горан Боричић, Милош Дашић и Слободан Вучуровић, освојивши 4. мјесто са 18 пласманских бодова.

Како је истакао потпредсједник Мустур, иза освојеног 4. мјеста на Свјетском првенству стоје добра организација и велики труд такмичара, али и одговорна Управа и Савез спортских риболоваца на мору, који су омогућили да екипа КСР „Игало“ оствари овај успјех.

10062022aaaaaaaaaaСекретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић изразио је задовољство због добре енергије и слоге која постоји у колективу клуба, као и због очигледног поштовања између млађих и старијих категорија, те истакао да остварени резултати најбоље говоре о активностима и амбицијама КСР „Игало“.

Предсједник клуба, Жељко Косић, нагласио је да врхунских резултата не би било без одличне сарадње клуба и Општине Херцег-Нови.

-Да локална управа не подржава наш клуб, ми не бисмо учествовали ни на државним, а не свјетским првенствима. Ми јесмо прваци Црне Горе у свим категоријама последњих десетак година, а то се стиче великим и преданим радом. Имамо бронзу са Свјетског првенства 2017. године, тако да смо на овај начин потврдили континуитет, казао је Косић.

О организацији недавног Свјетског првенства у Херцег Новом, али и о успјесима такмичара КСР „Игало“ говорио је и предсједник Савеза спортских риболоваца на мору Црне Горе, Младен Ростовић. Он је истакао да „није мала ствар када мали клуб из Игала узме 4. мјесто међу 21. екипом (84 такмичара), на такмичењу које је у спортском риболову еквивалент Лиги шампиона у фудбалу”.

-Ради се о најбољим екипама и клубовима који представљају елиту у спортском риболову, из Италије, Хрватске, Француске, Белгије, Шпаније, Словеније... то је конкуренција каква се не може замислити, нагласио је Ростовић, истичући да је тим прије успјех такмичара КСР „Игало“ још већи.

Подсјећамо, у Херцег-Новом је одржано 14. Клупско свјетско првенство у риболову на мору, које је на високом нивоу организовао Савез за спортски риболов на мору.