zgrada OHNnslОпштина Херцег Нови ће суфинансирати 22 пројекта херцегновских невладиних организација, у различитим областима дјеловања, одређено је Одлуком о расподјели средстава за финансирање пројеката невладиног сектора.

У складу са одлуком Комисије за расподјелу средстава, за ову намјену је опредијељено 37.700 еура из буџета локалне управе.
На Јавни конкурс за расподјелу средстава из буџета Општине Херцег Нови опредијељених невладиним организацијама у 2022. години. пријавиле су се 24 невладине организације, од којих су 22 поднијеле уредну, конкурсом прописану документацију, наведено је у образложењу Комисије.
Комисија је одлучивала у складу са Одлуком о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама Општине Херцег Нови, којом је предвиђено да се средства буџета у износу од најмање 1% текућег буџета Општине додјељују невладиним организацијама које су регистроване у Црној Гори, са сједиштем у општини Херцег Нови.
Одлуком је одређено да се за реализацију планских активности, односно за реализацију програмских активности, невладиним организацијама које имају посебан статус за општину, могу се додјелити средства, у износу до 20% средстава од укупно намијењених буџетских средстава буџета за подршку пројектима невладиних организација у једној календарској години.
Одлука са комплетним списком подржаних пројеката објављена је на сајту Општине, а можете је погледати овдје:
https://hercegnovi.me/sr/1234/sekretarijat-za-drustvene-djelatnosti-i-sport/nevladine-organizacije