NSL221022У оквиру спортског програма поводом обиљежавања Дана општине Херцег Нови, данас се у нашем граду одржава 13. Куп ромбуна „Меморијал Милован Мишко Вујичић“, на којем учествује 87 такмичара из 29 екипа из Словеније, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Куп ромбуна је званично отворио потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, који је истакао задовољство чињеницом да је Херцег Нови по 13. пут домаћин овог такмичења.
„Колико је спортски риболов препознат и важан за град говори то да је уврштен у спортски програм поводом обиљежавања Дана општине Херцег Нови. Спортски риболов је код нас један од најуспјешнијих спортова, а томе сигурно доприносе Савез са спортски риболов на мору Црне Горе и Клуб спортских риболоваца Игало, који су се и претходних година показали као изузетно успјешни организатори међународних такмичења“, нагласио је потпредсједник Мустур.
Kup221022Такмичаре су поздравили и предсједник ССРМ Младен Ростовић и предсједник Скупштине те спортске организације и члан КСР „Ама“ Костањица, Гојко Сеферовић.
„Драго ми је да настављамо традицију и да је сваке године све више екипа, а надам се да ће их следеће године бити и више од 30“, казао је Ростовић и такмичарима пожелио пуно успјеха у лову.
Такмичење траје до 15 часова.