Naslovna221022У Хотелу „Play“ данас се одржава 11. Шаховски турнир „Меморијал Обрад Манојловић“, поводом обиљежавања Дана ослобођења и Дана општине Херцег Нови.

На турниру учествује 69 такмичара из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Украјине, Бјелорусије и Русије.
Од 2010. године овај турнир се игра под именом “Меморијал Обрад Манојловић”, као успомену на легенду шаха не само Херцег Новог, већ и шире, и који је преко 60 година као играч, организатор и судија био непоновљив мисионар у популарисању најумније древне игре, а уједно и на једног од најмлађих бораца Прве бокешке бригаде.
Turnir221022Шахистима се обратио Ђорђе Арнаут испред Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, који је нагласио да ће локална самоуправа наставити да подржава организацију ове и сличних манифестација, док је турнир званично отворио потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур.
“Ово такмичење је постало традиција и има своју “тежину”, и да није тако оно не би било саставни дио спортског програма свечаности поводом Дана општине Херцег Нови. Заиста је задовољство видјети пуно младих људи који се баве шахом. Већ смо сарађивали у претходном периоду, а вјерујем да ћемо ту сарадњу додатно продубити и учврстити организацијом много већих међународних турнира”, истакао је потпредсједник Мустур.

Turnir2210221Организатор турнира “Меморијал Обрад Манојловић” је Шаховски клуб “Херцег Нови 1949”, чији је секретар Милош Бубања посебно истакао понос и задовољство чињеницом да је међу такмичарима велики број младих, што говори да клуб ради добар посао у циљу омасовљења шаха.
Суорганизатор турнира је Шаховски савез Црне Горе, а генерални покровитељ Општина Херцег Нови.