00ribolovprvenstvoУ Општини Херцег Нови данас је уприличен пријем за чланове црногорске репрезентације у спортском риболову на мору – Здравка Дамјановића који је освојио бронзу и екипу која је била четврта у укупном пласману на 57. Свјетском првенству одржаном у Португалији.

Чланове репрезентације угостио је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, који им је честитао и уручио признања за постигнути успјех.
Носилац бронзане медаље, Здравко Дамјановић је истакао захвалност локалној самоуправи на подршци коју пружа Савезу за спортски риболов на мору Црне Горе, којем је сједиште управо у Херцег Новом.
01ribolovprv16122022Предсједник Катић честитао је репрезентативцима на резултату, те потврдио сигурност у континуитет добрих резултата и освајања медаља на међународном такмичењима. Уз подсјећање да Општина пружа подршку Савезу, предсједник је посебно истакао значај организације бројних такмичења у спортском риболову која су се претходних година одржавала у нашем граду, а за које су са међународних адреса стигле позитивне критике.
Уз Дамјановића и предсједника Савеза, Младена Ростовића, признања су уручена и члановима репрезентације: селектору Анту Араповићу, Марку Радосављевићу (КСР „Игало“) и Дејану Сјерковићу (КСР „Рибар“).
Подсјећамо, на 57. Свјетском првенству златна медаља је припала репрезентацији Португалије, сребрна Италији, а бронзана Шпанији. Индивидуално, свјетски првак постао је Хуан Пато из Португалије, сребрна медаља припала је Данијелу Мендози из Шпаније, док је бронзу освојио наш Здравко Дамјановић.