Nas17022023

Спортски програми Празника мимозе, отворени су у Игалу 24. Купом мимозе у спортском риболову. На манифестацији учествује 57 такмичара из 19 екипа – 14 из Црне Горе, три из Словеније и двије из Хрватске.

Послије поздравне ријечи предсједника Савеза за спортски риболов на мору, Младена Ростовића, такмичење је отворио потпредсједник Општине Мирко Мустур, који је казао да је Херцег-Нови град водених спортова, а једна од перјаница тих спортова је и спортски риболов, спорт са великом традицијом.

-Прошле године обиљежили смо 50 година Савеза који је заједно са новским клубовима организатор такмичења које већ 24 године поред спортских рибара из Црне Горе окупља и “мајсторе удице” на мору из нама пријатељских клубова из Словеније и Хрватске. Поносни смо што смо дио велике туристичко – спортске манифестације у оквиру Празника мимозе. Желим свима мирно море, добар улов и још бољи провод у Херцег-Новом и нека побједе најбољи, казао је потпредсједник Мустур на отварању.

На Купу учествују клубови: Аеро (Цеље), Гоф (Роготница), Зента (Сплит), Адриа (Лабин), Ама (Костањица), Бојана (Улцињ), Сипа и Пагар (Тиват), Орада, Гран При (Котор), Пристан (Бар), Анфора (Бијела), Рибар (Баошићи), двије екипе Бокешка Једра (Ђеновићи), Сабљарка (Мељине), Југоле Гракалић ХН и Игало.

Такмичење ће се одвијати у три дисциплине, лов туњом из барке, лов штапом из барке и  „улови рибу и врати у море“ – еколошки риболов. Од гостију највеће шансе за тријумф познаваоци спортског риболова дају екипама из Словеније чији су чланови вишеструки прваци свијета. Од домаћих екипа највише се очекује од досадашњих побједника Игала, Рибара из Баошића, Сипе из Тивта и Аме из Костањице. Тимови су састављени од сениорских јуниорских репрезентиваца Црне Горе.

Проглашење резултата и уручење награда најбољим предвиђено је за сутра вече у 20:00 сати у хотелу Плеј.

На завршној свечаности предвиђено је и уручење признања такмичарима и екипама које Савез уручује најбољим за постигнуте резултате у прошлој години. Најбољи сениор Здравко Дамјановић (Рибар Баошићи), најбоља сениорка Тијана Кекић (Бојана Улцињ), најбољи јуниор Слободан Вучуровић (Игало), најбољи подводни риболовац Божидар Радошевић (Deep Blue Погорица), најбоља сениорска екипа Игало, најбоља јуниорска екипа Игало, најбољи клуб Клуб спортских риболоваца Игало.

Извор: Радио телевизија Херцег-Нови