HN POGLAVLJE 2314032023

Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО) ће у четвртак, 16. марта у сали Скупштине општине Херцег-Нови одржати Јавну трибину „Поглавље 23“. Трибина ће трајати од 13 до 16 часова.

“Циљ наведеног пројекта је допринос учешћу цивилног друштва у процесу европске интеграције Црне Горе, као и повећано учешће локалних организација цивилног друштва, медија и грађана у праћењу процеса европске интеграције у области владавине права - поглавља 23”, наводе из ЦРНВО.

У оквиру наведеног пројекта је планирана организација трибина у општинама широм Црне Горе о процесу приступања ЕУ са нагласком на поглавље 23. Циљ ове активности је да се грађанима/кама приближи процес приступања ЕУ, али и да се омогући дијалог са заинтересованим странама у овој области о свим важним питањима и недоумицама које грађани/ке могу имати. Приближавањем цјелокупног процеса приступања ЕУ грађанима, подстиче се активно учешће грађана у процесу и унапрјеђење знања о Европској унији и процесу приступања.

Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО) спроводи пројекат “Поглавље 23 у мојој заједници”, у партнерству са Центром за сеоски развој из Петњице. Овај пројекат је подржан путем пројекта “OCD у Црној Гори – од основних услуга до обликовања политика-M’BASE”, који спроводи Центар за грађанско образовање у партнерству са њемачком фондацијом Friedrich Ebert (FES), Центром за заштиту и проучавање птица Црне Горе (ЦЗИП) и Политикон мрежом, а у сарадњи са Министарством јавне управе и Министарством за европске послове. Пројекат се спроводи уз финансијску подршку Европске уније и кофинансирање Министарства јавне управе.