ddjУ недјељу 7. маја у Херцег Новом ће бити одржана ревијална Трка сјећања и забавно музички програм “Срце бира Драгољуба Ђуричића”, посвећени легендарном бубњару који нас је напустио у марту 2021. године.

Почетак трке ће бити код његове куће у непосредној близини аутобуске станице, са почетком у 10 сати, а циљ на Шкверу, гдје ће бити приређен забавно музички програм. Према плану, прво ће се представити мали добошари-ученици Музичке школе, а затим и “Exodusi”, са којима је Ђуричић свирао од 1968. до 1970. Публици ће бити приказани и видео снимци његових наступа са бендом из тог периода, као и видео поруке колега музичара и умјетника из региона.

У склопу забавног програма на Шкверу представиће се и полазници ЈПУ “Наша радост”, који ће извести двије кореографије и рецитал, али и одржати креативне радионице у оквиру којих ће, између осталог, најмлађи имати прилику израђивати музичке инструменте од рециклираног материјала. За крај програма предвиђен је наступ новског бенда “Low Voltage”.

Из Секретаријата за културу и образовање позивају све заинтересоване суграђане свих узраста да се за трку пријаве на Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. , како би у што већем броју одали поштовање за лик и дјело Драгољуба Ђуричића.

Иницијатор за организацију овог догађаја је наша млада суграђанка и новинарка Викторија Самарџић, а њену идеју подржали су Секретаријат за културу и образовање, Туристичка организација Херцег Нови, Музичка школа, ЈПУ “Наша радост“ и Триатлон клуб Херцег Нови.