OsnovciNSL161123У оквиру програма сарадње локалне самоуправе са васпитно-образовним установама, данас су Општину Херцег Нови посјетили ученици петих разреда Основне школе „Дашо Павичић“.

Малишани, њих око 150, разговарали су са предсједником Општине Стеваном Катићем и секретарком за културу и образовање Аном Замбелић Пиштало и предложили шта је то што би вољели да имају у свом граду.
Пратећи наставни план и програм познавања друштва, ученици су имали прилику да чују како функционише општина и скупштина, које су установе задужене за културне и образовне програме, али и ко је све надлежан за одржавање комуналног реда.
Предсједник Катић појаснио им је значај парламента, у чијим клупама су дјеца сједала и како се на том мјесту доносе важне одлуке за рад и развој града и свих сегмената друштва, како би обезбиједили грађанима добре и квалитетне улице, школе, спортске терене, лијепе културне и забавне догађаје.
О томе које све установе културе постоје и ко се све брине да нам град буде лијеп и сређен, говорила је секретарка Замбелић Пиштало и појаснила ученицима како ове установе функционишу, те колико су важне за стабилан развој града и сваког појединца.

Уз знање које су показали одговарајући на питања, било је времена и за дјечија искрена питања, досјетке, похвале за оне који се баве спортом, иду у музичку школу или на плес и глуму.... Нису пропустили да затраже да се уреде терени око школа, набаве нови украси за љепши град пред празнике, организују велика спортска дешавања и слично.