CestitkaNSL190124Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић и секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало честитали су 90. рођендан уваженом академском сликару и ликовном педагогу, Луки Берберовићу.

„Желимо Вам добро здравље, мирне и осмјехом испуњене дане. Нека кичица не мирује него ствара и чини нас поносним и посебним што сте дио свих нас и Вашег и нашег Херцег Новог“, наведено је у честитки.
Породични дом Берберовића данас су посјетиле представнице Секретаријата Станка Јововић и Олга Пејовић које су цијењеном сликару уручиле поклон у име Општине као симбол сталног дивљења таквом културном прегаоцу и његовом стваралаштву.
Није крио задовољство посјетом и знаком пажње за његов 90. рођендан упутивши захвалност предсједнику Катићу и секретарки Замбелић Пиштало. Било је времена за приче из умјетности али и осталих сфера живота, шаљивих досјетки и откривања планова како би било лијепо да ове године буде приређена изложба дјела Луке Берберовића.

Рођени Морињанин, уз академска звања, престижне награде и преко 130 самосталних и колективних изложби, за Херцег Нови и Боку, али и много даље од граница Црне Горе, представља истинску институцију умјетности која се очитава кроз богат педагошки рад али и кроз сваки његов замах на платну.