mjuzikl Neki to vole vruceNSL2024Мјузиклом „Неки то воле вруће” Народног позоришта из Ниша, у режији Александра Маринковића, синоћ је у Херцег Новом почело 29. издање Херцегновских априлских позоришних свечаности.

Енергично извођење нишког ансамбла које је трајало два и по сата херцегновска публика је поздравила овацијама.
Глумци, плесачи, чланови хора и оркестра су на позоришну сцену Дворане Парк оживјели истоимени филм из 1959. године у ком су глумили Мерилин Монро, Тони Кертис и Џек Лемон.
Глумац Урош Милојевић је у име ансамбла изразио задовољство што има прилику да буде дио 29. ХАПС-а и истакао да је извођење било и више него успјешно пред новском публиком која је сјајно реаговала.
„Мјузикл-комедија је веома узбудљив жанр, изазован за припрему и извођење, волим да радим овакве представе. Посебно задовољство представља када уз струку и публика потврди највише оцјене. Људи, бар дио неке генерације, познају добро овај филм, посебно људи који су филмофили и воле да гледају класике. Трудио сам се да Џери, односно Дафне, некако буду моји. Ми то јако успјешно играмо у Народном позоришту у Нишу већ преко двије године и публика се враћа, нама то улива повјерење и представља врсту обавезе да оправдамо то повјерење, тако да смо стварно и вечерас баш сви уживали“, истакао је Милојевић.
Према ријечима глумице Драгане Мићаловић, у улози Пуслице је покушала да докучи шта је Мерилин Монро у филму „Неки то воле вруће” жељела да уради, с обзиром да знамо какав је живот имала.
„Када сам анализирала Пуслицу али и саму Мерилин учинило ми се да је она кроз ту улогу дала велики дио себе, не мислим на живот, него на тугу због неостварене љубави. Глумци окупљени око мјузикла чине фантастични екипу и зато и припрема није била тешка. Толико је људи на једној сцени, а да немамо ниједан велики проблем, већ се сви држимо, ми смо једна весела екипа која се врло поштује. Помагали смо једни другима, радили свој посао и мислим да је то најважније у овако великим пројектима“, казала је Мићаловић.
Програм фестивала биће настављен у сриједу, 17. априла представом „Коштанин твист” Путујућег театра „Вихор”, чији су глумци прошле године по оцјенама публике на ХАПС-у освојили награду Милош Шами за представу „Тешко је рећи збогом”.
Копродуценти 29. ХАПС-а су ЈУК Херцег фест и Херцегновско позориште, покровитељ Општина Херцег Нови, уз подршку бројних пријатеља.
Извор: РТХН