books 3544295 640Комисија за суфинансирање пројеката за издавачку дјелатност у 2024. години донијела је једногласну одлуку да финансијски подржи пет пројеката у области издавачке дјелатности, саопштавају из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Ријеч је о књизи „Капетан Петар Желалић – Круна отоманска под ногама малтешког витеза“ Предрага Кузмановског, а подршка је одобрена јер се аутор бави темом од немалог значаја, афирмишући још једну значајну личност бокешке историје.
Подршку је добила и књига „Ратна лука Кумбор – Историја поморске базе у Которском заливу“ Синише Луковића јер се аутор бави локалном историјом и то оним њеним аспектима који су до сада веома мало или никако обрађени.
Комисија је подржала и књигу „О игри која живот значи“ Момира Мићуновића која се бави културном историјом Херцег Новог и то оних аспеката који до сада нису систематски забиљежени.
Финансијску подршку добила је и књига „Како преживети себе“ Босиљке Кулишић зато што представља практичан и конкретан водич за здравији и квалитетнији живот који је надограђен бројним стручним знањима из педагогије, психологије и васпитања.
Водећи се намјером да подрже младе таленте, Комисија је додијелила подршку новој збирци поезије „Вјежбе дисања“ Теодоре Ковач јер је ријеч о младој, талентованој и већ награђиваној пјесникињи из Херцег Новог.