TvrdjaveNSL080524Током празничних дана, од 1. до 7. маја, тврђаве Канли кулу и Форте Маре, као и Кућу нобеловца Ива Андрића, посјетио је рекордан број посјетилаца, за 331 одсто више него прошле године у исто вријеме, саопштавају из ЈУК Херцег фест.

Знаменитости по којима је Херцег Нови препознатљив не престају да привлаче пажњу туриста и мјештана, што је потврђено и овог пута кроз статистику која је троструко већа него лани.
Тврђаве Канли кула и Форте Маре отворене су за посјетиоце током цијеле године, од 10.00 до 17.00 часова, а већ од 15. маја биће их могуће обилазити знатно дуже, од 9.00 до 20.00 часова. Садржај је допуњен отварањем сувенирнице на Канли кули, до чије се позорнице и зидина може доћи и кроз улаз са Белависте, а ускоро ће бити отворен и јужни улаз на Форте Маре.
Дио живота нобеловца Ива Андрића и његове супруге Милице у њиховој кући на Топлој, све више привлачи пажњу туриста, ученика и постаје незаобилазни дио плана матурских екскурзија, што статистика и потврђује. Посјета, уз стручно вођење, могућа је сваког дана од 9.00 до 20.00 часова.

Форте Маре ће већ у петак, 10. маја бити мјесто врхунске забаве и одржавања програма Ноћ тврђава. Вече ће испунити средњевјековни садржаји – музика, храна, стари занати и продаја производа, уз костиме који ће дочарати дух тог периода. Почетак је у 20.00 часова.