00signalizacija2021Реализација пројекта постављања саобраћајне вертикалне и хоризонталне сигнализације и опреме магистралног и локалних путева у зонама школа на територији града почела је ове седмице.

На овај начин, Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови ће у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој града и Центром безбједности Херцег Нови додатно допринијети сигурности дјеце на путу до школе.Подсјећамо, у октобру је одржан састанак представника локалне самоуправе и Центра безбједности Херцег Нови, на којем је донешена одлука о заједничкој кампањи која ће за циљ имати подизање нивоа свијести код учесника у саобраћају о безбједности и сигурности ученика.
Како је казала секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало, у претходном периоду су спроведене све процедуре и набавка посебних знакова којима ће се свим учесницима у саобраћају скретати додатна пажња да се налазе у зони васпитно-образовних јединица.
Она је истакла и да је претходних дана постављена вертикална сигнализација на више локација у Херцег Новом, а ових дана се изводе радови на исцртавању хоризонталне сигнализације. Прва локација на којој је извршено исцртавање је у Зеленици у близини ОШ „Илија Кишић“, за коју су из Мјесне заједнице и Савјета родитеља више пута упозоравали на проблематику безбједности дјеце која похађају ту школу.
Пројекат постављања саобраћајне сигнализације представља почетак кампање за побољшање саобраћајне културе са посебним фокусом на безбједност дјеце, а друга фаза овог пројекта биће реализована у току другог полугодишта и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Црне Горе.
-Сви ми, као учесници у саобраћају, морамо показати додатну одговорност и поштовати све оно што нам је законска обавеза када је саобраћај и сигурност учесника у саобраћају у питању, поручила је Замбелић Пиштало.