NasKObra21112022Књижевно вече за дјецу и младе књижевне ствараоце - таленте узраста до 18 година биће одржано у Херцег-Новом 09. децембра 2022. године, од 18 часова у дворани „Парк“.

Књижевно вече за најмлађе организује Интернационална културна асоцијација „ИКА“ у сарадњи са Секретаријатом за културу и образовање Општине Херцег-Нови, а у оквиру манифестације „Афирмишимо младе црногорске књижевне ствараоце до 18 година“.

Организатори позивају дјецу, родитеље, наставнике и професоре да пријаве за учешће дјецу и младе узраста до 18 година који исказују таленат за писање и имају написане двије и више ауторских пјесама или кратких прича.

Пријаве можете послати до 05. децембра 2022. године мејлом на адресу Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.  

Пријава треба да садржи име и презиме дјетета, назив школе, разред, датум рођења, број телефона, име ментора- наставника, двије ауторске пјесме или једну кратку причу.

Сви учесници ће добити захвалнице, а трочлани жири ће прогласити прво, друго и треће мјесто за које су обезбијеђене награде. Такође, жити ће прогласити и најбољег интерпретатора.

Побједник вечери представљаће Херцег-Нови на финалној вечери која ће бити организована 20. децембра 2022. године у КИЦ-у „Будо Томовић“, а на којој ће учествовати побједници из свих 25 црногорских општина и том приликом ће бити проглашен најталентованији млади црногорски књижевни стваралац до 18 година за ову годину. Сви учесници ће бити заступљени у заједничкој антологији, која ће бити штампана након завршне вечери.

Илустрација: Getty