Naslovna31012023У циљу припреме туристичке сезоне, представници Општине Херцег Нови и јавних комуналних предузећа обишли су данас трасу од краја Игала гдје се тренутно изводе радови на реконструкцији Шеталишта Пет Даница до Виле Галеб, након чега је услиједио и обилазак Осјечке улице у којој ће наредних дана почети радови на реконструкцији, а потом и улице 29. децембра гдје ће радови на асфалтирању почети сјутра.

Са потпредсједником Општине, Милошем Коњевићем данас су били представници и начелници општинских служби и секретаријата: секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, директор „Комунално стамбеног“ предузећа Борис Сеферовић, директор „Чистоће“ Александар Шкобаљ, начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић и начелник Комуналне полиције Борислав Обрадовић.
Током обиласка терена, констатовано је да је у наредном периоду потребно посветити посебну пажњу уређењу приватних угоститељских објеката, као и уклањању отпада са приватних површина који наружује слику града, а за шта ће надлежне инспекције издати налоге одговорним лицима.
Према ријечима Коњевића, Координационо тијело за припрему туристичке сезоне, које чине представници локалне самоуправе, јавних комуналних предузећа и установа чији је оснивач Општина и ЈП “Морско добро”, одржало је у овој години два састанка, а сваке наредне седмице услиједиће обиласци дијелова града, насеља и шеталишта. Он је истакао и да ће овог љета посебна пажња бити посвећена проблематици нелегалних привремених објеката, чистоће и саобраћаја на шеталишту.
Једна од локација обиласка био је и плато испред хотела „Игало“, гдје ће у оквиру предстојећег 54. Празника мимозе бити одржани концерти отварања и затварања, на којима ће наступити Марија Шерифовић и Тони Цетински. 

Представници Општине и установа чији је оснивач локална самоуправа обишли су и улицу 29. децембра, у којој су данас извођени припремни радови и чије ће асфалтирање почети сјутра. Обишли су и Осјечку улицу у којој ће наредних дана почети радови на реконструкцији.