NAs10032023aaaОпштина Херцег-Нови потписала је уговор о изградњи надземне пасареле у Зеленици, што је инвестиција укупне вриједности 196.291,73 еура.

Извођач радова је компанија „Инжењер Гогић“, која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру, а рок за завршетак радова је шест мјесеци од дана увођења извођача у посао.

Након изградње пасареле у Бијелој, ово је други пројект који је локална управа иницирала са циљем да унаприједи безбједност и растерети саобраћај на магистрали. Позиција у Зеленици изабрана је зато што се је пјешачки прелаз на овој позицији непрегледан, долази до честих застоја у саобраћају, као и због чињенице да на овој локацији нема неријешених имовинских питања. Пасарела ће бити изграђена по главном пројекту који је урадила Агенција за изградњу и развој Херцег-Новог.
Vizuelizacija pasarela Zelenika10032023Извођач се уговором, између осталог, обевезао да, у року од седам дана од данас ступања на снагу уговора, уради и достави детаљан диманички план извођења радова, као и да омогући безбједно одвијање саобраћаја током трајања радова. Гарантни рок је 36 мјесеци од дана завршене примопредаје радова.