00djecaKosovoiMetohija OHNНВО “Карађорђе” из Херцег Новог угостила је дјецу са родитељима и наставницима из Косовоског поморавља односно Гњилана, за које су у Општини Херцег Нови данас организовали пријем. Пријему су присуствовали потпредсједник Општине Мирко Мустур и предсједник Скупштине Општине Иван Отовић са сарадницима.

Према ријечима Мустура, чланови херцегновске НВО Карађорђе обезбједили су седмодневни боравак у одмаралишту у Мељинама за око 50-ак дјеце, родитеља и наставника, у сарадњи са представницима Електродистрибуције из Краљева, односно Бечића и уз подршку Општине Херцег Нови.
“Желим да изразим задовољство што сте са нама и да вам пожелим добродошлицу, надам се да ћете из овог града понијети најљепше успомене. Увијек се трудимо, посебно када дођу гости са угрожених подручја, да будемо што бољи домаћини”, казао је Мустур.
Предсједник Скупштине Општине Иван Отовић је истакао да су свјесни кроз шта пролази спрски народ на Косову и Метохији, те да су увијек ту да помогну.
“Претходне године је делегација Општине Херцег Нови боравила на Косову и Метохији када је било уприличено устоличење нашег патријарха, обишли смо том приликом све наше светиње и надам се да ћемо ускоро поново бити у прилици да дођемо. Херцег Нови је град који може много тога да пружи. Претходних дана није било лијепо вријеме, надам се да ће се прољепшати, да можете посјетити наше тврђаве, шеталиште”, казао је Отовић.

Захвалност на пријему упутио је у име ученика, родитеља и наставника Основне школе Бранко Радичевић из Цернице, односно Гњилана, директор школе Горан Ђорђевић, који је истакао задовољство боравком у граду и пријемом који је за њих приређен.
“У Херцег Новом боравимо од недеље, утисци су феноменални, захваљујући НВО Карађорђе, која је више пута са нама сарађивала, једном су били и код нас. Овдје смо други пут”, казао је Ђорђевић.
Предраг Вујисић Из НВО Карађорђе је истакао да су припреме за боравак дјеце, родитеља и наставника, као и два борца са Кошара биле опсежне као и да је све протекло на обострано задовољство. Он је захвалио бројним спонзорима који су омогућили боравак дјеце у Херцег Новом.
Гости са Косова и Метохије обишли су знаменитости у граду, Бококоторски залив, општине Тиват и Котор боравили су и на имању Царевић у Будви. У Херцег Новом ће боравити до недеље 19. маја.

Извор: Радио Телевизија Херцег Нови