NSL191021На инцијативу Општине Херцег Нови, данас је одржан састанак челника локалне управе и представника кошаркашких клубова са територије града.

У фокусу разговора била је сарадња и повезивање свих који су носиоци овог спорта у Херцег Новом, а у циљу унапријеђења услова за рад новских кошаркаша и кошаркашица у свим узрастима, као и бољих резултата новске кошарке.

Sastanak191021Састанак су водили предсједник Општине Стеван Катић, предсједник Скупштине општине Иван Отовић и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић, а присуствовали су представници клубова: КК „Приморје 1945“, КК „Ас“, КК „Галеб“, КК „Бијела, ЖКК „Приморје“, ЖКК „Нови“ и СРД кошаркашких ветерана „Карача“.
Локална управа је одлучна да стратешки приступи развоју кошарке, како би дјеца у Херцег Новом имала прилику да се овим спортом озбиљно баве у свом граду, поручено је на састанку.
Намјера Општине је да град има по један мушки и женски кошаркашки клуб који ће бити носиоци развоја овог спорта, а да остали клубови и школе, који су препознати као важни инкубатори нових талената, буду интегрисани или потпишу споразуме о сарадњи са тим клубовима.
Представници клубова истакли су да препознају ову иницијативу Општине и расположени су да дају своје предлоге у сугестије за дефинисање модела сарадње који би били на добро дјеце, клубова и цијелог града.
Речено је да су улагања града у клубове и инфраструктуру од изузетног значаја за све колективе и квалитетно бављење спортом, а као добар примјер поменута је уградња новог паркета у Спортском центру Игало.
Закључено је да је данашњи састанак добар корак у циљу постизања договора који ће унаприједити новску кошарку, те да ће у наредном периоду бити настављен рад у том правцу.