Предсједник Скупштине: Иван Отовић

Изабран на I конститутивној сједници Скупштине општине Херцег Нови, 07.06.2021.године.

е-адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Биографија

Иван Отовић рођен је у 29.07.1990 године у Котору, основну школу и друштено-језичку гимназију завршио је у Херцег Новом. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Подгорици, смјер новинарство. Мастер студије међународне безбједности завршио је на Факултету политичких наука у Београду. Успјешно је похађао програме стручног усавршавања у области пројектног менаџмента, међународних односа, новинарства и комуникологије у Београду, Новом Саду, Подгорици, Сарајеву, Љубљани, Будимпешти и Истанбулу. Добитник је стипендије за надарене студенте њемачке фондације Роберт Бош за 2013., као и словеначке дебатне асоцијације ЗИП за 2011. годину. Течно говори енглески, италијански и турски језик.
Радио је као новинар у више штампаних и електорнских медија, сарадник на пројектима у организацијама цивилног друштва, као и у приватном сектору. Аутор је више истраживачких и публицистичких радова који су поред српског објављени и на енглеском,руском и њемачком језику. У локалној администрацији општине Херцег Нови радио је као администратор на пројектима у оквиру Канцеларије за међународну сарадњу, гдје је био задужен за вођење више међународних пројеката финансираних од стране ЕУ.
Отовић је функционер је Нове Српске Демократије, на локалним изборима у Херцег Новом, одржаним 9. маја 2021. године, био је носилац изборне листе За будућност Херцег Новог, коалиције коју су чинили Демократски фронт, Социјалистичка народна партија и Радничка партија . Ова коалиција на изборима је освојила седам мандата. Ожењен је и има двоје дјеце.