Поштовани посјетиоци,

на овој страници можете прегледати план обука локалних службеника и намјештеника.
Сви подаци су представљени у формату "pdf".

Сви заинтересовани, учешће могу пријавити у Служби за управљање људским ресурсима.


Календар обука за реализацију Општег програма стручног оспособљавања локалних службеника и намјештеника за 2024.годину

 


Управа за људске ресурсе, уз подршку Владе Луксембурга а кроз Програм техничке подршке Европског института за јавну управу (ЕИПА), организује online обуку на тему „Управљање отпадом – правни оквир ЕУ“  која је намијењена локалним службеницима који су надлежни, или заинтересовани, за примјену практичних знања из ове области.

Обука ће се фокусирати на законодавни оквир ЕУ у области одлагања отпада, нарочито на Директиву о одлагању отпада али и на токове одлагања (нпр. одлагање електронске опреме). Додатно ће обухватити и концепт циркуларне економије у контексту ЕУ Green Deal.

Ова дводневна online обука ће се одржати 13. и 14. децембра 2023. године, а предавач на обуци ће бити Игор Диздаревић (ЕИПА).

Пријављивање се врши путем mail адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  док се за све додатне информације можете обратити координаторки обуке Милици Пејовић на 067 044 241.


Онлајн курсу е-Академије НАЛАС-а о социјалном мапирању, новембар 2023. године


Онлајн обукa "Интерне процедуре" која се организује 05.10.2023. године, са почетком у 10.00 h у оквиру специфичног Програма обуке за стицање и унапређење знања, вјештина и способности из области управљања и унутрашњих контрола у јавном сектору.

Пријаве се врше најкасније до 03.октобра на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Календар обука за реализацију Општег програма стручног оспособљавања и усавршавања локалних службеника и намјештеника, за период Октобар - Децембар 2023. године


Онлајн курс који организује NALAS (Мрежа асоцијација локалних власти југоисточне Европе): Увод у управљање имовином у области водних услуга. Курс се организује на српском језику, у трајању од 20. септембра до 7. новембра 2023. године.


Онлајн курс Опсерваторије за децентрализовану сарадњу: „Локализација одрживих циљева развоја: инструменти за локалну трансформацију“

Свјетска организација Уједињени градови и локалне самоуправе и Провинцијски савјет Барселоне, посредством своје Опсерваторије за децентрализовану сарадњу организују пето издање онлајн курса „Локализација одрживих циљева развоја: инструменти за локалну трансформацију“.

Курс се организује на шпанском, енглеском и француском језику. Број учесника по групи ограничен је на 35.

Трајање курса је предвиђено за период од 2. октобра до 17. децембра 2023. године. Током курса биће обрађене следеће теме:

1.      Увод у  циљеве одрживог развоја,

2.      Подизање свијести, заступање и дијалог за локализацију одрживих циљева развоја,

3.      Локализација циљева одрживог развоја. Усклађивање локалних и регионалних развојних планова,

4.      Припрема националног и локалних планова осјетљивости у односу на циљеве одрживог развоја.

Курс је намијењен првенствено практичарима и политичким властима јавних организација које раде у области међународних односа, развојне сарадње, планирања јавних политика или другим областима јавног рада повезаних са циљевима Агенде 2030.

Рок за пријаве је 10. септембар 2023. године.

Више детаља о курсу као и о регистрацији можете пронаћи на линку: https://www.observ-ocd.org/en/e-training/5th-edition-online-course-localizing-sustainable-development-goals-tools-local


Онлајн обука на тему “Управљање отпадом – правни оквир ЕУ која ће се одржати 27 и 28. јуна 2023. године 


Календар обука за реализацију Општег програма стручног оспособљавања локалних службеника и намјештеника


Онлајн курс НАЛАС-а: Увод у управљање имовином у водном сектору, почетак 2. децембра 2022. године


Обуке предвиђене Програмом стручног оспособљавања и усавршавања локалних службеника:

- Мобинг, 25. новембар 2022. (уживо)
- Комуницирање ЕУ интеграција, 28. и 29. новембар 2022. (уживо)
- Родна равноправност, 2. децембар (уживо)
- Забрана дискриминације, 15.децембар 2022. (уживо)

Специфични програм обука за унапређење знања и вјештина у области инспекцијског и комуналног надзора:

- Комунални надзор, 06. децембар 2022 (online)
- Инспекцијски надзор, 14. децембар 2022. (online)
- Прекршајни поступак, 22. децембар 2022. (online)


Обукa на тему “Закон о управном поступку” која ће се одржати у Скупштинској сали Општине Херцег Нови у два термина и то 03. новембра (четвртак) и 10. новембра (четвртак).


Онлајн курс НАЛАС-а: Увод у управљање имовином у водном сектору, почетак 3. октобар 2022. године


NALAS (Мрежа асоцијација локалних власти југоисточне Европе), посредством своје е-Академије, уз подршку RCDN мреже (Регионална мрежа за развој капацитета у области вода и санитарних вода) организује онлајн курс о капиталним инфраструктурним инвестиционим пројектима у области вода и санитарних вода, април - мај 2022. године


NALAS (Мрежа асоцијација локалних власти југоисточне Европе), посредством своје е-Академије, организује онлајн курс: Форум за социјални дијалог , април - мај 2022. године