NSL06112023Служба заштите и спашавања Општине Херцег Нови отпочела је кампању са циљем подизања нивоа одговорности грађана у превенцији и смањењу ризика у зимском периоду, а тиче се чишћења димњака и уклањања свих непотребних експлозивних и запаљивих материја из поткровља и подрума, редовног провјетравања подрумских просторија, те провјера исправности електричних инсталација, а спроводи се путем објепљивања промотивних плаката на свим општинским огласним таблама и путем локалних медија.

Nas07062023aaa

Ученици три одјељења IV разреда ОШ „Дашо Павичић“ са наставницама, посјетили су данас припаднике херцегновске Службе заштите и спашавања. Била је то прилика да боље упознају које све послове обављају припадници ове службе.

nas10062022a

Службу заштите и спашавања Општине Херцег-Нови јутрос су у Ватрогасном дому у Мељинама посјетила дјеца из ЈПУ „Наша радост“ Херцег-Нови, васпитна јединица вртића „Савина“ – средња група.

nas14042022aa

Око стотину ученика ОШ “Дашо Павичић“ из пет одјељења другог разреда посјетило је јутрос Ватрогасни дом у Мељинама, гдје су им припадници Службе заштите и спашавања извели показне вјежбе употребе пјенила и воде са ватрогасних возила, као и звучне и свјетлосне сигнализације, те ватрогасне опреме приликом акција гашења пожара.

Nas07092021Општина Херцег Нови пружиће подшку пројекту BALANCE – Управљање земљотресима већих размјера на западном Балкану кроз заједничке активности прекограничне сарадње, који реализује Директорат за заштиту и спашавање у сарадњи са партнерима из 14 европских институција и организација.