vatrogasna10062024Из Службе заштите и спашавања – Ватрогасне јединице Општине Херцег-Нови обавјештавају установе, предузећа и грађане да је забрањено свако ложење и употреба ватре на отвореном простору на територији општине Херцег-Нови од 1. јуна до 30. септембра 2024. године. Наредба је донијета 29. маја 2024. године.

Nas02042024

Службу заштите и спашавања Општине Херцег-Нови у Мељинама посјетили су јутрос ученици првих разреда ОШ „Милан Вуковић“ Херцег-Нови. Укупно је било три одјељења са око 70 ученика и овом приликом су обишли просторије Ватрогасног дома, извршена је показна вјежба употребе пјенила и воде са ватрогасних возила, употреба звучне и свјетлосне сигнализације, као и ватрогасне опреме приликом акција гашења пожара.

NSL06112023Служба заштите и спашавања Општине Херцег Нови отпочела је кампању са циљем подизања нивоа одговорности грађана у превенцији и смањењу ризика у зимском периоду, а тиче се чишћења димњака и уклањања свих непотребних експлозивних и запаљивих материја из поткровља и подрума, редовног провјетравања подрумских просторија, те провјера исправности електричних инсталација, а спроводи се путем објепљивања промотивних плаката на свим општинским огласним таблама и путем локалних медија.

Nas07062023aaa

Ученици три одјељења IV разреда ОШ „Дашо Павичић“ са наставницама, посјетили су данас припаднике херцегновске Службе заштите и спашавања. Била је то прилика да боље упознају које све послове обављају припадници ове службе.

nas10062022a

Службу заштите и спашавања Општине Херцег-Нови јутрос су у Ватрогасном дому у Мељинама посјетила дјеца из ЈПУ „Наша радост“ Херцег-Нови, васпитна јединица вртића „Савина“ – средња група.