SlavaVelika GospojinaПоводом обиљежавања Велике Госпојине, данас су у цркви Св. Госпође у Пријевору и манастиру Савина служене литургије, уз присуство бројних вјерника и представника херцегновске локалне самоуправе.

katicuk25082023Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима одржао је данас радни састанак са амбасадором Украјине у Црној Гори Olehom Herasymenkom и другим секретаром Анатолијем Демешчеком. Било је ријечи о јачој сарадњи локалне самоуправе са Украјинским центром у Херцег Новом и даљој подршци њиховим држављанима, као и привредном повезивању са представницима украјинских компанија које су на територији Херцег-Новог.

naslovna16082023aaa

Јубиларни 10. Трг од ћирилице синоћ је свечано отворен у Херцег-Новом, а након поздравних ријечи владике Захумско – херцеговачког и приморског Димитрија, предсједника Општине Херцег-Нови Стевана Катића и једног од оснивача ове манифестације протојереја ставрофора Радомира Никчевића, приређен је концерт духовне музике „Изнад истока и запада“.

naslovna15082023aaa

Архијерејском литургијом у цркви Светог Вазнесења Господњег на Топлој данас је обиљежена слава оснивача Херцег-Новог, Пренос моштију Светог архиђакона Стефана. Литургију је служио митрополит Јоаникије уз саслужење владике Захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, игумана Савинског Макарија и херцегновског, которског и тиватског свештенства.

NAslovna01082023a

Здравство, култура, образовање и туризам, али и заједнички међународни пројекти - централне су области сарадње дефинисане споразумом који су данас потписали предсједници општина Херцег-Нови и Врњачка Бања, Стеван Катић и Бобан Ђуровић.