nsl220222Најбољи спортиста Херцег Новог у 2021. години је ватерполиста ПВК Јадран и репрезентације Црне Горе, Василије Радовић.

Новски спортски колектив који био најуспјешнији у 2021. години је Стонотениски клуб „Нови”, док је награда за најбољег тренера припала селектору ватерполо репрезентације, Владимиру Гојковићу, одлучила је општинска Комисија за додјелу годишњих признања у области спорта.
Најбољи спортски радник је предсједник клуба спортских рибара „Игало“ и потпредсједник Савеза спортских рибара на мору Црне Горе, Жељко Косић. Награда за животно дијело припала је ватерполисти Милораду Мишку Кривокапићу, некадашњем голману Младости (Бијела), Котора, Партизана и репрезентације Југославије, касније селектору, тренеру и спортском раднику. За амбасадора црногорског спорта изабран је ватерполиста Алекса Укропина.
sportita220222По избору жирија, поред Василија Радовића, најуспјешнији спортисти Херцег Новог у протеклој години били су: Миливој Дукић (једрење), Данило Радовић, Марко Петковић, Петар Тешановић (ватерполо), Анђела Антуновић (пливање), Немања Микулић (карате), Милана Самарџић Пецељ (одбојка), Јелена Булајић, Слободан Миљанић (кошарка), Јакша Кривокапић (стони тенис), Миодраг Копривица (фудбал), Михајло Пухара (стрељаштво), Богдан Сератлић (боћање) и Александар Милосављевић (спортски риболов).
Посебна признања за резултате припашће параолимпијском репрезентивцу Милошу Спаићу, као и тренерима и активистима у школском спортском савезу Црне Горе Жељку Милићевићу, Бојану Рашовићу, Лидији Ракочевић и Јовану Јолу Лепетићу. Признања за рад додијељена су постхумно Меланији Андрић Ердевички и Радомиру Раду Поповићу.
Одлуку о најуспјешнијима у спорту Херцег Новог доноси Комисија за додјелу годишњих признања у области спорта, који чине спортски новинари и представници Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу. Најављено је да ће награде бити уручене на церемонији, о чијем одржавању ће јавност бити благовремено обавијештена.
Фото: ПВК Јадран, СТК “Нови”