NAS04032022aПредставници Општине Херцег-Нови примили су данас чланове Шаховског клуба „Херцег-Нови 1949“ како би разговарали о оствареним резултатима и успјесима на сениорском државном првенству, као и о амбицијама и циљевима за наредни период.

Предсједник Скупштине општине Херцег-Нови, Иван Отовић, истакао је да надлежни органи локалне самоуправе прате рад Шаховског клуба „Херцег-Нови 1949“, као и успјехе које биљеже његови чланови, као што је случај са недавним државним првенством.
-Ради се о резултатима који не представљају само успјех клуба, већ и цјелокупног херцегновског спорта. Управо због тога желимо да разговарамо о начинима како заједно да радимо на популаризацији шаха. Херцег-Нови је и сада и у прошлости био један од центара шаховског спорта у Црној Гори, а вјерујем да ће резултати са државног првенства привући још већи број младих људи да се баве шахом, поручио је Отовић.
Потпредсједник Општине, Мирко Мустур, нагласио је да су постигнути успјеси клуба и његових такмичара вриједни хвале, као и да је посебно вриједно истаћи ангажман клуба на промоцији шаха у новским школама и раду са младим генерацијама.
Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Василије Ћуковић, нагласио је да подршка клубу неће изостати у будућности, како по питању редовних активности, тако и у дијелу организације турнира.
Предсједник ШК „Херцег-Нови 1949“, Стеван Лепетић, истакао је три кључна сегмента у раду клуба: такмичарски дио, организација меморијалних турнира „Ђорђе Коњевић“ и „Обрад Манојловић“, и активности са младима кроз школу шаха која такође носи име Манојловића. Како се просторије клуба тренутно реновирају, локална управа је за потребе најмлађих категорија уступила термине у малој сали Скупштине, на чему је Лепетић посебно захвалио представницима Општине.
-Надам се будућој успјешној сарадњи и да ћемо наш град, клуб и спорт представљати у најбољем могућем свијетлу. У нашим редовима имамо мајсторе и врхунске играче, као и велике планове за ову годину, а то је да се умијешамо у борбу за сами врх Премијер лиге Црне Горе, нагласио је Лепетић.
Чланове клуба - велемајстора Драгишу Благојевића и ФИДЕ мајстора Армина Мушовића, представио је Секретар ШК „Херцег-Нови 1949“ Милош Бубања, истакавши њихове одличне резултате на недавном сениорском првенству (2. и 6. мјесто). Он је упутио представнике Општине да би лига требало да се одржи у јулу, те да ће на такмичењу учествовати и хрватски велемајстор Иван Шарић, такође члан ШК „Херцег-Нови 1949“, који је и 47. играч свијета и има рејтинг 2687.
-Што се тиче ове године, ШК „Херцег-Нови 1949“ је када је у питању играчки кадар одрадио заиста добар посао. Мислим да ћемо ове године и у Лиги и у Купу остварити добре резултате и обрадовати све љубитеље шаховског спорта у нашем граду, поручио је Бубања.