NAs20062022

Пливачки ватерполо клуб „Јадран“ из Херцег-Новог ове године обиљежава пуни вијек постојања И успјешног рада, програмом под слоганом „Првих 100“. Централна свечаност заказана је за 08. јул на базену Шквер, а програм ће почети 02. јула, када ће се на новској Тори завијорити застава ПВК „Јадран“.

Подизање заставе на тврђаву која је симбол града пратиће отварање изложбе фотографија на отвореном, под називом „Јадранових првих 100“.

Изложба ће бити постављена у центру града, у пјешачкој зони Његошеве улице, гдје ће кроз фотографије снимљене у периоду од 1922. године до данас бројним пролазницима свједочити о богатој историји, развоју и успјесима клуба који је био 17 пута државни првак у ватерполу, 16 пута освајач националног ватерполо КУП-а, два пута освајач Регионалне ватерполо лиге, освајач турнира Европских градова, вицешампион Европе и финалиста Еуро Купа, као и 14 пута екипни државни првак у пливању. Почетак овог програма заказан је за 02. јул у 10 часова, на Тргу Николе Ђурковића.

Централни моменат обиљежавања великог јубилеја биће ватерполо утакмица „Јадранове легенде“.

Бројни бивши играчи, они који сада наступају за Јадран, многи који су поникли у овом клубу и каријеру наставили широм свијета, као и најмлађи полазници Јадранове ватерполо школе заједно ће наступити у ревијалном мечу, који ће на симболичан начин повезати славну историју и свијетлу будућност овог клуба. Програм је заказан за 08. јул, на базену „Јадран“ на Шкверу, са почетком у 19 часова.

„Били сте уз нас све ове године, очекујемо вас и на прослави Јадрановог 100. рођендана. Обиљежићемо велики јубилеј сјећајући се побједа, успјеха и људи који су градили „Јадран“, а једнако и славећи оне који су његова будућност. Стари и млади Јадранаши, драге Новљанке и Новљани, пријатељи клуба, сви љубитељи ватерпола и пливања, дођите да заједно прославимо Јадранових првих 100”, поручују из ПВК Јадран.

Организацију прославе јубилеја подржала је Општина Херцег-Нови.