NAs24022022Упркос финансијског кризи, пандемији корона вируса и турбулентној политичкој ситуацији у земљи, Општина Херцег-Нови наставља да ради у најбољем интересу својих грађана – оспособљавање путне инфраструктуре у залеђу нашег града овог пута остварено је комплетирањем пута од Мојдежа до Мокрина, реконструкцијом дионице од Поробића до Косића у дужини од око 2 километра.

Челни људи херцегновске локалне самоуправе више пута су истакли да је један од главних циљева ревитализација села и засеока и њихово путно умрежавање, што не представља бенефит само за мјештане тих подручја, већ и за цјелокупно становништво Херцег-Новог. Становницима Суторине, Сушћепана, Ратишевине, дијела Игала и Мојдежа сада је пут до Мокрина и Требиња краћи за чак 17 километара, у поређењу са трасом главног пута.
-Када говоримо о селима Ратишевине и Мојдежа, у последњих 5 година уложено је више од милион еура у путну инфраструктуру. Од Ратишевине до Мојдежа се радио пут у вриједности од око 550 хиљада еура, пут кроз Тијесни кланац у вриједности око 150 хиљада еура, пут Мојдеж-Мокрине у вриједности преко 220 хиљада еура, локални путеви кроз Мојдеж више од 150 хиљада еура, и то све говори о домаћинском односу Општине према овим предјелима и активностима Мјесних заједница. Са градњом овог пута отварају се могућности развијања етно и сеоског туризма, за шта се боримо и залажемо, истакао је предсједник Општине, Стеван Катић, приликом данашњег обиласка терена са сарадницима.

Он је поручио да када се сагледа све урађено током претходних година, грађани могу бити поносни, и додао да су у овој години планирани и радови на санацији старог пута који је некада ишао до Поробића и пута од Мокрина до Косића. Предсједник се захвалио Управи јавних радова Црне Горе, која је препознала значај овог пута и финансирала радове на дијелу од Поробића до Косића у вриједности од око 165 хиљада еура, док је прошле године уложила нешто око 60 хиљада еура, „што показује један партнерски однос коначно послије дужег времена“.
Предсједник је овом приликом најавио и нове радове на додатним проширењима и комплетном асфалитрању пута од Крушевица до Врбања. Према његовим ријечима, Управа јавних радова је за ову намјену издвојила више од пола милиона еура у овој години, а у плану локалне самоуправе је и уређења пута до Убала и Жлијеба.
-Трудимо се максимално да увежемо сва села алтернативним путевима, што је изнимно битно за дугорочан развој и обнављање живота на селу, као и за цјелокупан напредак Херцег Новог, поручио је предсједник Катић.
У обилазак терена са предсједником су данас били и секретар Секретаријата за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, директор Агенције за изградњу и развој Херцег-Новог Александар Ковачевић, предсједник Мјесне заједнице Мојдеж Петар Поробић, те мјештани Мојдежа и Мокрина.