NSL220323Донацијом компаније Телемах обезбјеђене су саднице разноврсног растиња, које уз сарадњу Секретаријата за комуналне дјелатности и радника Комунално стамбеног предузећа већ красе парковску површину код Омладинског парка.

Према ријечима секретара за комуналне дјелатности у Општини Херцег Нови Василија Сеферовића, друштвено одговорна компанија Телемах је обезбиједила различите саднице, којима је оплемењена зелена површина преко пута Омладинског парка у Игалу.
„Херцег Нови слови као град цвијећа и зеленила. Тежиће се ка томе да му се тај епитет врати. Одлучили смо да у оквиру донације од четири хиљаде еура, колико је донирано Општини Херцег Нови, да посадимо и оплеменимо површине поред Омладинског парка. Акцију ћемо наставити и дуж Шеталишта на којем ћемо попунити недостајући зелени фонд од Галеба до ресторана Рафаело“, навео је Сеферовић.
План Секретаријата и локалне самоуправе је да наставе активности садње зеленила и цвијећа и на другим зеленим површинама у граду.
Сеферевић је упутио позив свим друштвено одговорним компанијама да се укључе у активности Секретаријата за комуналне дјелатности, како би наш град поново имао онај стари препознатљиви сјај.
„Почетком априла очекујемо још једну донацију компаније Сава осигурање, гдје ћемо оплеменити Парк Боке“, најавио је Сеферовић.
Дио Шеталишта Пет Даница у Херцег Новом богатији је за нових 100 садница, а садња је организована симболично на 21. март Свјетски дан шуме, дрвећа и садње, у сарадњи са Општином Херцег Нови и локалним Зеленилом у оквиру Комунално стамбеног предузећа.
Након Подгорице, Пљеваља, Бара и Бијелог Поља, Херцег Нови је пети град којем је Телемах донирао саднице.
„Са преко 1.100 садница учинили смо пет градова у све три регије Црне Горе зеленијим и приступачнијим за одмор. Све локације, које смо одабрали у сарадњи са локалним самоуправама, постале су још љепша мјеста за окупљања и рекреацију, што нам је и крајњи циљ. Херцег Нови, град зеленила заслужује да кад год смо у прилици, употпуњујемо његову вегетацију и учинимо да тај предзнак носи још дуго. Настављамо да, конкретним доприносом, будемо партнер локалним заједницима и да, кроз свакодневно пословање, указујемо колико је важно да стварамо предуслове за зеленију будућност, казала је Слободанка Николић, руководилац сектора за развој производа и комуникације компаније Телемах.

Свака нова садница има огромну вриједност за град који је, са највећим бројем сунчаних дана у току године, права зелена оаза Медитерана.
„Међутим, у задње вријеме свједоци смо велике девастације зелених површина, па је донација компаније Телемах од немјерљивог значаја за нашу општину. Одржавање зелених површина изискује велика средства и свака помоћ у нашој мисији озелењавања је добродошла. За сваку похвалу је што је Телемах препознао значај очувања зеленила па се надамо да ће овај примјер слиједити и друге компаније. Од данас, шеталиште које је прво мјесто за рекреацију и дружење становника Херцег Новог, биће још љепше за свакодневне активности“, поручила је Вања Спаић, руководилац сектора за одржавање зелених површина у Комунално стамбеном предузећу.
Извор: Радио Телевизија Херцег Нови