NAs07042023

У оквиру Иницијативе “Срце за свијет”, компанија “Сава осигурање” је данас спровела акцију уређења парка “Бока”, у сарадњи са општинским службама, Секретаријатом за комуналне дјелатности, Агенцијом за изградњу и развој града, те предузећима Комунално стамбено, Водовод и канализација и Чистоћа.

У овој акцији учествовало је више од 100 запослених “Сава осигурања”, који су данас фарбали клупе, стубове и ограде и садили украсно биље, а како је истакао извршни директор компаније Небојша Шћекић, циљ није био само уљепшавање и обнова парка “Бока”, већ стварање лијепог амбијента за шетњу, дружење и социјализацију становника Херцег-Новог и свих његових посјетилаца.

“Друштвено одговорно пословање је дио стратегије пословања “Сава осигурања”. Ово је само једна од многих друштвено одговорних активности које спроводимо. Важно је утицати на свијест цјелокупног друштва о друштвеној одговорности према заједници и околини, зато овом акцијом желимо да покажемо да није потребно много новца, већ жеља и добра воља да се направи промјена”, казао је Шћекић и додао да је до сада спроведено низ сличних акција: у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Подгорици и Пљевљима.

Он је нагласио да ће овом акцијом утицати на свијест друштва о неопходности очувања животне средине и значају који могу имати међусекторска сарадња и заједничке акције грађана, компанија и институција система.

Према ријечима шефице подружнице “Сава осигурање” Херцег-Нови, Сандре Катић, обезбијеђено је више од 400 недостајућих садница дивљих наранџи, ружа и различитих украсних биљака, потребне фарбе и алат за фарбање клупа, стубова и ограде.

“Копали смо, садили, дружили се, а уз то радили нешто што је друштвено одговорно, а све у жељи да парку “Бока” вратимо сјај и учинимо га љепшим и пријатнијим за све грађане Херцег-Новог. Захваљујемо се запосленима из Агенције за изградњу и развој Херцег-Новог, као и запосленима из Комунално стамбеног предузећа, Водовода и канализације који су нам пуно помогли тако што су преузели на себе припемне радње за данашњу акцију. Захваљујемо и Општини Херцег-Нови која је обезбиједила сву потребну помоћ и асистенцију стручних лица за наше волонтере. Својим примјером желимо показати колико је лијепо и важно учествовати у акцијама очувања животне средине и љепота Црне Горе”, поручила је Катић.

Како је истакао предсједник Општине, Стеван Катић, било је задовољство данас обићи парк “Бока” и подржати активност компаније “Сава осигурање”. Парку је потребно уређење, без обзира на неријешена имовинско-правна питања, што врло често представља баријеру за локалну самоуправу када планира улагања на оваквим површинама, те је потребно наћи мјеру између жељеног и могућег, нагласио је предсједник.

“Надам се да ћемо у наредном периоду овај парк значајније његовати, унапријеђивати и користити више, као што је био примјер током трајања 54. Празника мимозе”, поручио је предсједник Катић и овим путем позвао и остале институције и компаније које послују у нашем граду да буду друштвено одговорне и да на сличан начин помогну уређење нашег града, као и на сарадњу на неким другим пројектима.