RasvjetaNSL210723Дионица од мотела Виногради до граничног прелаза Дебели бријег више није у мраку.

Након пуштања у рад и овог крака јавне расвјете у потпуности је освијетљен магистрални појас на територији општине Херцег Нови.
Пројекат је завршен заједничком активношћу Секретаријата за комуналне дјелатности, Комунално стамбеног предузећа и Мјесне заједнице Суторина, казао је секретар Василије Сеферовић.
„Пуштена је у рад јавна расвјета на дионици уз магистрални појас у Суторини, у дужини од 700м, од мотела Виногради до граничног прелаза Дебели бријег. Пројекат је започео средином године, а мало је дуже трајала процедура код ЦЕДИС-а да би се освијетлио и овај дио Јадранске магистрале. Морам истаћи да Секретаријат даје налог, а извршилац је новско Комунално стамбено предузеће које веома квалитетно обавља радове. Сада смо комплетирали посао и јавна расвјета је постављена дуж цијелог магистралног појаса на територији општине Херцег Нови, од Каменара до Дебелог бријега“, казао је секретар Сеферовић.
На овом дијелу постављена су 23 нова расвјетна стуба.

Приликом постављања нове или обнављања постојеће јавне расвјете, воде рачуна да буде заступљено и градско језгро али и рурални дио, додаје секретар Сеферовић.
„Недавно је завршена јавна расвјета у Улици Друге Далматинске бригаде, затим на степеништу Ива Андрића које повезује шеталиште са Његошевом улицом, потом и у дијелу код Тонсатија, потез који повезује шеталиште са Улицом Саве Ковачевића. Урађен је и продужетак јавне расвјете на Челима, а скоро је завршен сличан пројекат на Подима и Каменом“, казао је секретар Сеферовић.
Средства за унапређење јавне расвјете на територији општине Херцег Нови планирана су буџетом и износе 150 000 еура, а то је износ који ће, уз одређене пројекте планиране у наредном периоду, бити заокружен до краја године.